Banjaluka: Potraga za vozačem koji je usmrtio pješaka

Hronika

Policija traga za vozačem automobila koji je udario i usmrtio pješaka Borislava Jankovića (54) u ulici Manastira Gomionice u Banjaluci, a potom pobjegao sa mjesta nesreće.

Tijelo je uočeno u četvrtak naveče, nakon čega su alarmirani policija i hitna pomoć. Dežurni tužilac okružnog tužilaštva Banjaluka obavio je uviđaj zajedno sa policijom. Na licu mjesta bili su ljekar mrtvozornik i dežurni patolog. Pošto nisu odmah otkrili uzrok smrti, naložili su obdukciju u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Obdukcija je pokazala da je Janković preminuo od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. Radimo na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom slučaju – naveli su u Okružnom tužilaštvu Banjaluka.

Vještak sudske medicine Željko Karan uradio je obdukciju tijela stradalog Jankovića.

– Povreda glave je bila kobna. Prvobitno ga je vozilo udarilo branikom u potkoljenicu, nakon čega je pao i udario glavom o tlo, što je bilo smrtonosno. Ovo je klasičan slučaj naleta automobila na pješaka – kazao je Karan.

Mještani ove ulice ispričali su da je preminuli Janković bio vrijedan i da nikada nije pravio probleme.

– Radio je na Novoj pijaci kao raznosač sa kolicima. Nije bio oženjen i nije imao djece. Kada smo čuli šta se desilo, svi smo bili potreseni, a i posumnjali smo da ga je auto udarilo. Nadam se da će brzo pronaći vozača koji je ovo napravio – rekao je jedan od komšija nesrećnog čovjeka.

Sličan slučaj desio se i početkom ove godine kada je Siniša Samardžić (35) iz Kneževa udario djevojku (18) i mladića (18) u ulici Dujke Komjenovića u Kneževu.

Samardžić je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta, ali je ubrzo pronađen i uhapšen u Kotor Varošu. Povrijeđeni mladić je nakon zbrinjavanja u Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci pušten na kućno liječenje, dok je djevojka zadobila teške povrede.

Početkom januara je uhapšen još jedan odbjegli vozač, i to Lj. M. (34) iz Petrova, koji je osumnjičen da je dva puta “audijem” pregazio prvog komšiju M. K. (58), a potom policiji slagao da ga je vidio kako leži pored puta. Nakon hapšenja osumnjičeni vozač je ispričao da u prvi mah nije znao da je pregazio čovjeka, mada je, kako je rekao, osjetio da je preko nečega prešao. M. K. je preminuo u dobojskoj bolnici.

Boro Zelenkovac

Poslije objavljivanja identiteta stradalog muškarca mnogi su pomislili da se radi o poznatom umjetniku i ekologu Borislavu Jankoviću, zvanom Boro Zelenkovac. On se povodom ovih nagađanja oglasio na društvenim mrežama.

– Življi sam nego ikada, ja nisam taj. Žao mi je čovjeka koji je stradao – napisao je Boro.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *