Trolejbus pregazio muškarca koji je ležao na putu

Hronika

Sedamdesetjednogodišnji Sarajlija H.D. poginuo je sinoć kada ga je, dok je ležao na putu, pregazio trolejbus, potvrđeno je “Nezavisnim” iz sarajevske policije.

Tragedija se dogodila u utorak oko 20.10, na kolovozu Ulice Safeta Hadžića, u sarajevskoj opštini Novi grad.

Iz zasad nepoznatih razloga trolejbus, kojim je upravljao pedesetsedmogodišnji Sarajlija H.Č., pokupio je starca, nakon čega su na mjesto nesreće izašli ljekari kantonalne Hitne medicinske pomoći, ali mu spasa nije bilo.

“Ljekar je konstatovao smrt pješaka na mjestu događaja”, rekli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je odmah obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem. Istraga se vodi temeljno pa su tako, osim njega i policajaca, uviđaj obavljali i sudski vještaci, kako saobraćajne, tako i mašinske struke.

“Tijelo preminulog H.D. je vozilom KJKP ‘Pokop’ prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se, po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, obaviti obdukcija”, kazali su iz policije.

Kako je potvrđeno, tri i po sata nakon te nesreće policajci Odjeljenja za saobraćajne istrage su uhapsili vozača trolejbusa, a terete ga za ugrožavanje saobraćaja.

“Policija nastavlja rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela. Od momenta nastanka saobraćajne nezgode pa do 22.35 bila je potpuna obustava saobraćaja na ovom dijelu Ulice Safeta Hadžića, a saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima”, kazali su iz sarajevske policije.

Nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *