Vrhovni sud RS oslobodio službenike RUGIPP-a

Hronika

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je oslobodio Aleksandra Deurića i ostale službenike Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP) optužnice za milionsku zloupotrebu oko građevinskog zemljišta u Banjaluci.

 

 

Pravosnažno su osim pomoćnika direktora RUGIPP Deurića oslobođeni načelnik Odjeljenja za nadzor Dragan Grulović, službenice za pravne poslove Željka Milinović i Doris Kremenović.

 

 

Vrhovni sud je tako potvrdio presudu Okružnog suda u Banjaluci objavljenu u oktobru prošle godine.

 

 

Deurić je bio pomoćnik direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti Geodetske uprave RS, a Grulović šef područne jedinice GU Banjaluka, dok su Milinovićeva i Kremenovićeva bile službenice za pravne poslove.

 

 

Službenici RUGIPP bili su optuženi da su zloupotrebom oštetili Grad Banjaluku za najmanje sedam miliona KM.

 

 

Postupak protiv optuženih počeo je još u martu 2018. godine.

 

 

Optužena četvorka je u ranijem prvostepenom postupku u oktobru 2020. godine u Okružnom sudu u Banjaluci oslobođena krivice, ali je Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo tu presudu te predmet vratio na novo suđenje.

 

 

Novo suđenje u Okružnom sudu u Banjaluci nije donijelo ništa novo, pa je četvoro optuženih službenika RUGIPP, oslobođeno i u ponovljenom postupku.

 

 

Okružni sud u Banjaluci je i u ponovljenom postupku utvrdio da nema dokaza da su Deurić i Grulović zloupotrebili službeni položaj u više predmeta koji su bili u nadležnosti Geodetske uprave RS, a među kojima su se posebno izdvajali slučajevi “Građa” i “Naš dom” i u kojima je Grad Banjaluka oštećen za milionske iznose.

 

Srpskainfo.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *