Određen pritvor za deset Banjalučana

Hronika

Banjalučko Okružno javno tužilaštvo predložilo je pritvor za deset Banjalučana osumnjičenih za neovlašćenu proizvodnju i promet opojnih droga, rekla je portparol tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Ona je navela da je pritvor predložen za Ognjena Ćutkovića (27), Miloša Radanovića (36), Milana Bajića (21), Dejana Blagojevića (22), Radovana Radanovića (23), Željka Petkovića (28), Saše Čupeljića (29), Ivana Sliška (28), Nemanje Drljače (29) i Bojana Palačkovića (22).

Oni se sumnjiče da su tokom prošle godine, te do 19. septembra ove godine nabavljali i preprodavali kokain i marihuanu korisnicima na području Banjaluke, Prijedora, Prnjavora i Kozarske Dubice.

Pritvor je predložen zbog bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, te da će ponoviti krivično djelo.

Mjere pritvora su predložene, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, kao i zbog toga što bi njihovo puštanje na slobodu moglo da dovede do narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

O prijedlogu za određivanje pritvora odrediće se sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

Banjalučani su uhapšeni u akciji “Petrićevac” u kojoj je uhapšeno ukupno 28 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač ranije je potvrdio da je riječ o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom odnosno preprodajom droge.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *