Kristina Jovković osuđena na 14 godina zatvora

Hronika

Vrhovni sud Republike Srpske osudio je pravosnažno Kristinu Jovković (32) na 14 godina zatvora za ubistvo bivšeg partnera Aleksandra Mujčinovića Akija (44).

Tako je uvažena žalba okružnog javnog tužioca i kazna joj je povećana za dvije godine, s obzirom na to da je u junu ove godine prvostepeno osuđena na 12 godina u banjalučkom Okružnom sudu.

“Odbija se, kao neosnovana, žalba branioca optužene Kristine Jovković, dok se, uvažavanjem žalbe okružnog javnog tužioca u Banjaluci, preinačava presuda Okružnog suda u Banjaluci od 5. juna 2017. godine u odluci o krivičnoj sankciji. Optužena za krivično djelo ubistva, za koje je proglašena krivom tom presudom, osuđuje se na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, u koju se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 20. novembra 2016. godine”, potvrdila nam je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Ubistvo Mujčinovića dogodilo se u novembru 2016. godine u u njegovoj kući u Solunskoj 73 u Banjoj Luci. Prema presudi Jovković ga je 11 puta izbola kuhinjskim nožem, tijelo potom prenijela u drugu sobu, a tek nakon dva dana o svemu obavijestila policiju.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *