Predložen pritvor za mladića koji je silovao devojčicu u Vitezu

Hronika

Tužilac travničkog Kantonalnog tužilaštva uputio je prijedlog Opštinskom sudu u Travniku za određivanje pritvora mladiću O.M. (22) iz Viteza koji je osumnjičen da je seksualno zlostavljao 10-godišnju djevojčicu, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Kako navode iz Tužilaštva, pritvor je predložen je postoji bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak ili će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, prenosi Faktor.ba.

Pripadnici MUP Srednjobosanskog kantona osumnjičenog 22-godišnjaka uhapsili su prekjuče na području Viteza, nakon što su roditelji djevojčice, koja sada ima 13 godina, tokom vikenda prijavili slučaj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, iako je od slučaja prošlo tri godine, ginekološki pregled je i nakon tolikog protoka vremena pokazao tragove seksualnog zlostavljanja.

Nezvanično je potvrđeno da su uhapšeni i njegova žrtva komšije, te da nisu ni u kakvom srodstvu.

U istragu slučaja uključene su sve relevantne službe, a zbog zaštite identiteta žrtve, više detalja o ovom slučaju ne žele iznositi ni iz policije niti iz Tužilaštva.

faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *