Krsmanović: Mislio sam da je Đokićeva kandidatura prvoaprilska šala

Politika

Potpredsjednik NDP Zdravko Krsmanović smatra da bi zvanično objavljivanje kandidature Petra Đokića za novog premijera Republike Srpske predstavljao “dar sa neba” za opoziciju budući da je lider Socijalističke partije, prema Krsmanovićevim riječima, ubjedljivo najnepopularniji političar u Srpskoj.

Komentarišući saznanja portala srpskainfo.com da je lider socijalista među najozbiljnijim kandidatima za budućeg predsjednika Vlade RS u okviru vladajuće koalicije, Krsmanović kaže da je u prvi mah pomislio da se radi o prvoaprilskoj šali!

– Međutim, kada sam pročitao Đokićev komentar o tome, odnosno da on posredno priznaje da je zainteresovan za tu poziciju, vjerujte da sam se iskreno obradovao. Iako mnogi smatraju da je Željka Cvijanović izuzetno nepopularna među biračima, Petar Đokić je u toj disciplini najmanje za dva koplja ispred nje – kaže Krsmanović.

On, između ostalog, tvrdi i da bi eventualna objava vladajuće koalicije da im je lider SP kadrovsko rješenje za predsjednika Vlade RS umnogome povećalo šanse opozicije na predstojećim izborima.

– Kao prvo, Đokić je pravosnažno osuđeno lice zbog kriminala. Drugo, radi se o čovjeku koji nema nikakve šanse da prođe na izborima čak ni u vlastitom gradu Brčkom, zbog čega ga stalno stavljaju na kompenzacione liste. Ako vladajuća koalicija zaista misli da nam maksimalno pomogne na izborima, onda ih molim da Đokića zvanično promovišu kao kandidata za novog predsjednika Vlade – poručuje Krsmanović.

Podsjećamo, srpskainfo.com je nedavno objavio da je Petar Đokić među najozbiljnijim kandidatima za budućeg premijera Republike Srpske, ukoliko aktuelna vladajuća koalicija ponovo pobijedi na oktobarskim opštim izborima. Lider socijalista Petar Đokić za naš portal tada nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje tu informaciju.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *