Bosić: Dolazimo na sjednicu, ali nećemo glasati

Politika

Ne postoje demokratski uslovi za održavanje sutrašnje sjednice Parlamentarne skupštine BiH, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić.

-Mi ćemo učestvovati na sutrašnjoj sjednici, ali pošto nema uslova nećemo glasati ni za jednu tačku dnevnog reda, rekao je Bosić novinarima u Sarajevu.

Takođe je ocijenio neprihvatljivim i odbacio zahtjeve vladajuće većine u Republici Srpskoj koji traže blokadu institucija BiH.

Bosić je podsjetio da je na zahtjev Saveza za promjene odgođeno prethodno zasjedanje Predstavničkog doma zbog vaninstitucionalne odluke da se pokrene pitanje revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije, što je učinio Sakib Softić po nalogu Bakira Izetbegovića.

-Tada smo tvrdili da ne postoje demokratske pretpostavke da se održi sjednica. Imamo situaciju da ne znamo da li je Predsjedništvo BiH blokirano ili je u funkciji. To nećemo znati do naredne sjednice, rekao je Bosić.

On je kazao da je nepoznato da li će delegati i poslanici SNSD, učestvovati u radu PS BiH, navodeći da imaju mogućnost blokade institucija BiH, jer u Domu Naroda imaju tri delegata i mogućnost da blokiraju rad parlamenta BiH.

Upozorio je da postoje politički centri koji žele raspakivanje Dejtona i dodao da se nada da će “shvatiti ovu jasnu poruku”.

-Treba razjasniti da li ustavni sistem u BiH funkcioniše ili je blokiran, zaključio je Bosić, pred sutrašnju sjednicu Predstavničkog doma PS BiH.

BN televizija

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *