Ognjen Tadić demantovao da napušta SDS

Politika

Ne napuštam SDS i još sam u stranci, istakao je sinoć zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

– Ja nisam za politiku zavadi pa vladaj, nego za politiku ujedini pa stvaraj – istakao je Tadić i dodao da je njegovo pismo namijenjeno rukovodstvu SDS imalo za cilj da probudi odbor Srpske demokratske stranke, što se nije dogodilo.

– Poznavajući političke odnose ne isključujem soluciju da su postojali ljudi koju su jasno gurali SDS u unutrašnje probleme da bi otvorili nove puteve režimu Milorada Dodika da opstane, uprkos svim problemima kojih su svjesni građani Republike Srpske, a za koje su on i njegova partija odgovorni – rekao je Tadić i dodao da je SDS u preispitivanju, ali nije propao.

– Posebno što njegova uloga vodeće stranke opozicije nosi jednu vrstu odgovornosti koju ne smijete da rušite – dodao je Tadić.

Da li je spreman da, kako su pojedini mediji pisali, “svuče” stranački dres SDS i formira novi politički pokret, Tadić je odgovorio:

– Čuo sam raznorazne priče o sebi u proteklih 20 godina. Da sam sve komentarisao, bio bih neozbiljan… Nemam šta drugo reći, kakav pokret… Ali sve pod uslovom da SDS obavi svoj istorijski zadatak.

Kada je riječ o SzP, on je naveo da savez ima jedinstvo i nema problema kao što je to situacija u vladajućoj koaliciji.

– Mi nemamo nikakav problem kada je u pitanju funkcionisanje političkih stranaka iz Republike Srpske koje čine SzP. Mi imamo nesporazume npr. sa HDZ-om. Da su SNSD, DNS i SP umjesto nas u zajedničkim organima BiH oni bi se i tamo svađali kao što se svađaju u Srpskoj –  kazao je Tadić.

Tadić je stava da SzP nije trebala inicijativa za smjenu Vlade Željkce Cvijanović.

– Zašto provjeravati legitimitet nečega kad je sama predsjednica Vlade u snimljenom razgovoru istakla da su neki poslanici kupljeni – istako je Tadić. 

 

BN TV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *