I Dodikov sin Igor prošetao sa pripadnicima “Srbske časti”!

Aktuelno

Ovaj pognute glave je Igor Dodik, sin Milorada Dodika, rekao je Mektić pokazujući novinarima fotografiju na kojoj Igor Dodik, sin predsjednika RS šeta Gospodskom ulicom zajedno sa pripadnicima “Srbske časti”.

– Ovo je srbska nečast. Želim da raskrinkam ovdje ko su lopovi. Šta ima kriminal u ovoj priči? Pokušaj da se to zataška. Korektno je reći učinili smo glupost, osramotili i Dan Republike Srpske, narod i sve. Šta će ljudi misliti o srpskom narodu sada kada je vijest otišla u svijet, ko smo i šta smo mi?- zapitao se ministar bezbjednosti biH Dragan Mektić na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Na jednoj od fotografija, snimljenoj u Gospodskoj ulici u Banjaluci 9. januara na Dan Republike Srpske, osim Igora Dodika (1) vide se i Radovan Grajić (2), pomoćnik ministra za izbjegla i raseljena lica u Vladi RS, kao i Dušan Petrović (3), savjetnik premijerke RS Željke Cvijanović.

Nakon ovoga padaju u vodu sve tvrdnje iz “Srbske časti” da ne postoji nikakva povezanost sa institucijama i vrhom vlasti u Republici Srpskoj.

Mektić je naveo da su članovi Srbske časti okupirali jedan kafić u Banjaluci prije defilea 9. januara i upitao zašto se institucije RS nisu ogradile od Srbske časti.

– Prije nego će izaći na paradu, zaposjeli su čitav kafić. To je bio strah i trepet, samo što nisu počeli legitimisati ljude. Kakve to veze ima sa insitucijama RS? Zašto se institucije RS ne ograde od takvih pojava? Oni su ih čak i pozvali, pokušali da ih podvedu pod Veterane RS, rekao je Mektić.

Mektić je, komentarišući pokušaje organizacije “Srbska čast” da demantuju tvrdnje da su paravojna i kriminalizovana organizacija i da se bave humanitarnim radom, pokazao fotgrafije naoružanih pripadnika organizacije sa fantomkama na glavama.

– Šta znači ova fantomka? Ovo automatsko oružje sa znakom Srbske časti? Je li ovo ima ikakve veze sa humanitarnim radom? Je li treba još nekakvih dokaza, šta treba da iznosim operativne podatke? To ćemo dostaviti nadležnom Tužilaštvu, dodao je Mektić.

Podsjetio je na početke rata u BiH i ubistva u Sarajevu i kako se poslije sve dešavalo uz učešće pripadnika paravojnih formacija.

– Njima treba sukob, a njih poslije nema. Oni sad drže puške, uzimaju gedore, šarafcigere, demontiraju i nose, kazao je Mektić i dodao da postoje dva načina za borbu protiv takvih organizacija – kroz institucije sistema, ili djelovanjem na isti način.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *