Karan: Sa natprosječnom polovinom glasača referendum uspio

Aktuelno

Siniša Karan, predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma, izjavio je da je na referendum o Danu RS uspio jer je na njega izašla natprosječna polovina glasača.

Prema prvim konačnim nezvaničnim rezultatima, na referendumu o Danu RS izjasnilo se 55,67 odsto graðana, “za” je reklo 99,81, a protiv je bilo 0,19 odsto.

Broj nevažećih glasačkih listića bio je 2.264, dok su neupotrebljena ostala 655.724 glasačka listića.

Karan je dodao da je referendum dobio podršku građana i da je uspješno obavljen u skladu sa Zakonom o referendumu, te da će izvještaj biti poslan Narodnoj skupštini RS.

Odgovarajući na pitanje da je na referendum manje izašlo nego što je rečeno Karan je rekao da su to potpuno paušalne ocjene i da dosada nije pristigla niti jedna žalba.

“Cilj organizovanja referenduma je bio da pokažemo koliko građana je glasalo “Za” a koliko “Protiv” i da te podatke pošaljemo Narodnoj skupštini u vidu izvještaja”, rekao je Karan.

Za konačnu verifikaciju referenduma neophodno je da podaci budu objavljeni u „Službenom glasniku RS “ i dostavljeni Narodnoj skupštini RS kao prethodno mišljenje građana o Danu RS.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *