Direktor RTRS odgovorio na otvoreno pismo SDS

Aktuelno

Milinović je pozvao SDS da se, “ukoliko su zaista zabrinuti”, obrate “Frankfurtskim vestima”, mediju koji je prvi objavio informaciju o mogućim atentatima u RS.

Generalni direktor RTRS Draško Milinović u odgovoru na otvoreno pismo SDS naveo da je Јavni servis Republike Srpske prenio spornu vijest o mogućim atentatima na opozicione lidere u RS “tek nakon što je Novinska agencija Republike Srpske SRNA, prenijela informaciju iz štampanog izdanja “Frankfurtskih vesti” i njihovog portala”.

Draško Milinović je poručio SDS-u da RTRS nije izvor koji je prvi objavio pomenutu informaciju, već da je bio “jedan od mnogobrojnih medija u Republici Srpskoj, BiH i regionu koji su ovu informaciju prenijeli pozivajući se na izvor”.

Milinović je pozvao SDS da se “ukoliko su zaista zabrinuti”, obrate mediju koji je prvi objavio spornu informaciju.

Srpska demokratska stranka uputila je danas otvoreno pismo generalnom direktoru Radio-televizije RS Drašku Milinoviću u kojem mu ukazuju na neprofesionalan rad uredništva te medijske kuće.

SDS je prethodno reagovao saopštenjem na vijest o najavi ubistva nekog od istaknutih opozicionara i pozvao ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da utvrdi tačnost navoda o atentatu.

RTRS nije objavio saopštenje SDS, nakon čega je uslijedilo otvoreno pismo generalnom direktoru RTRS Drašku Milinoviću.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *