Policija zabranila okupljanje radnicima banjalučke Toplane!

Aktuelno

Pripadnici MUP RS u srijedu su nekoliko sati ispitivali sindikalnog povjerenika Toplane Vukašina Tintora u vezi sa konferencijom za novinare koja je bila najavljena za danas u 13.15 na Trgu palih boraca u centru grada.

– Inspektor MUP-a mi je tokom informativnog razgovora saopštio da nam neće biti dozvoljena pres konferencija na Trgu iz bezbjednosnih razloga i da skup koji okuplja više od dvije osobe ne može da se održi u centru grada. Rekli su nam da možemo da se okupimo samo u Parku Mladen Stojanović, što nam ne pada na pamet, rekao je Tintor za Istinito.

Radnici Toplane AD najavili su medijima održavanje pres konferencije na kojoj su željeli da govore o propalom projektu “Eko toplane”, novoformiranom preduzeću čije će svečano i zvanično otvaranje biti danas.

Sindikalna organizacije banjalučke “Toplane” svoju pres konferenciju je pomjerila i zakazala u 12.00 časova u Domu Sindikata.

Partija “Sloboda”, koja zajedno sa gradskim odborima Saveza za promjene podržava radnike “Toplane”, oštro je osudila potez policije kojim se zabranjuje održavanje pres konferencije na Trgu palih boraca.

– Tragično je da se saslušavaju ovi ljudi koji sutra ostaju bez posla, a njihove porodice bez egzistencije. Pitamo se čije to interese štiti MUP RS ako je sindikalcima Toplane uskraćeno pravo da javno iznesu muku koja ih je snašla, kaže predsjednik “Slobode” Budimir Balaban.

Radnici preduzeća “Toplana” a. d. Banjaluka održali su 13. februara štrajk upozorenja zbog bojazni od mogućih otkaza nakon što je grijanje u gradu preuzelo novo preduzeće “Eko toplane”.

Do sada se pokazalo da “Eko toplane” ne mogu da griju grad bez podrške stare Toplane, čija su postrijenja iznajmili, zbog čega je do sada podneseno više tužbi.

 

Koliko građani imaju povjerenja u novu toplanu, pokazuju i računi koje građani odbijaju da prime, jer nemaju ugovorni odnos sa novim preduzećem i nisu zadovoljni grijanjem ove sezone.

Posebne bezbjednosne mjere MUP preduzima zbog dolaska premijerke Srbije Ane Brnabić u Banjaluku, što je najvjerovatnije i glavni razlog za zabranu pres konferencije.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *