Valentina Matvijenko stigla u Banjaluku

Aktuelno

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović dočekao je na banjalučkom aerodromu predsjednicu Savjeta Federacije Federalnog parlamenta Rusije Valentinu Matvijenko.

Visoki zvaničnica Ruske Federacije na banjalučkom aerodromu dočekana je uz svečani vod policije i tradicionalni pozdrav dobrodošlice, hljeb i so, a njoj u čast izvedene su i folkorne igre.

Valentina Matvijenko će u Banjaluci razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i rukovodstvom parlamenta Srpske, a potom će se obratiti poslanicima na svečanoj sjednici Narodne skupštine Srpske.

Valentina Matvijenko se na funkciji predsjednika Savjeta Federacije, gornjeg doma ruske Federalne skupštine, nalazi od septembra 2011. godine.

Prije funkcije stalnog člana Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije, Matvijenkova je obavljala dužnost gubernatora Sankt-Peterburga i zamjenika predsjednika Vlade Ruske Federacije.

Valentina Matvijenko se nalazi u dvodnevnoj posjeti BiH. Juče se obratila poslanicima Doma naroda BiH i razgovarala sa članovima oba doma PS BiH.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *