Podršku grupi “Pravda za Davida” dali građani iz cijele BiH

Aktuelno

Pravda za Davida! Pravda za svu našu djecu! Idemo do kraja!, poručeno je 47. put sa Trga Krajine u centru Banjaluka gdje se i danas okupio veliki broj građana kako bi pružili podrušku porodici i prijateljima tragično nastradalog Davida Dragičevića.

Veliki broj Banjalučana, ali i ljudi iz Modriče, Šamca, Prijedora, Gradiške i drugih gradova u RS, odnosno BiH i danas su pjevali refren Davidove pjesme “Klinac u getu”.

– Saučesnici, ubice, egzekutori i jataci, svi koji ste organizovali zločin odgovaraćete istini i pravdi. Ubili ste mi dušu, zatrli sjeme, ugasili svijeću. Neće vam ni Bog pomoći da vam spasi dušu – rekao je Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida.

-Samo naprijed frajeri, nećete još dugo. Neću vam oprostiti ni Davida, ni drugu djecu. Možete me uhapsiti , ubiti i mučiti. Sa onom skupštinom sve nam je jasno. Koliki su frajeri poturaju svoju djecu ispred – naveo je Davor.

On se još jednom zahvalio svima koji im pružaju podršku.

– Dokazaćemo ko su zločinci. Još jednom bih htio zahvaliti časnim i poštenim pripadnicima MUP koji mi kao i vi pružate snagu u ovoj borbi – poručio je Davidov otac.

Na prozivke da uništavaju policiju okupljeni su odgovorili: “Mi našu policiju ne damo, mi našu policiju zajedno zovemo da se bori s nama”.

Okupljeni na Trgu Krajine danas su prozvali i Nenada Stevandića zbog riječi da je “konj prošao kroz crkvenu” i da bi imali mnogo toga reći, ali će samo pitati šta je radio crveni kombi u Banjaluci tokom 1992. godine.

– Ovaj “gospodin” ima dosta akcionih filmova samo pogledajte kako naoružan ide kroz pusta sela – govorili su okupljeni na glavnom gradskom trgu.

Sara Rajak, djevojka koja je snimila pjesmu sa Davidom, napisala da je ponosna na narod koji se konačno oslobodio i ne boji se reći svoje mišljenje.

– Ponosna sam na sve, da se nesreća dogodila nekom drugom David bi stajao u znak podrške. David je bio pošten i dobar momak. Nije bio lopov, ni narkoman i bio je mnogo bolji od vas “gospodo” što ste ga takvim označili – napisala je Sara.

Davor Dragičević sa Trga je poručio: “Ovo ovdje je budućnost Republike Srpske gospodo, niste vi”.

Okupljeni su se zahvalili dijaspori jer će sutra u 18 časova biti građani Minhena, Štokholma, ali i Novog Sada koji su, takođe, organizovali potpisivanje peticije.

SrpskaInfo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *