Lukač nije želio da odgovara na Radovanovićeva pitanja

Aktuelno

Ministar policije RS Dragan Lukač danas na vlastitom saslušanju pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS nije želio da odgovori ni na jedno pitanje Borislava Radovanovića, bivšeg inspektora i člana grupe Pravda za Davida, koji je upravo u tom svojstvu i član Anketnog odbora.

U vrlo napetnoj atmosferi, koja je u nekoliko navrata prijetila da preraste i u veći inicident, Lukač je u obrazloženju svoje odluke kako neće da odgovara na pitanja, Radovanovića optužio je da „psihijatrijski slučaj“ te da ima optužnicu za pokušaj ubistva, što je, opet, izazvalo burno reagovanje samog Radovanovića.

„Angažovali ste čovjeka koji je bio na psihijatrijskom liječenju. Uključili ste u odbor čovjeka protiv koga je podignuta optužnica za pokušaj ubistva, zar da odgovoram na pitanja čovjeka protiv koga se vodi postupak”, rekao je vidno rezignirani Lukač te nastavio svoj monolog, nakon čega je reagirao predsjednik Odbora Branislav Borenović zatraživši da se Lukaču “isključi mikrofon”.

PAUZOM SPRIJEČEN VEĆI INCIDENT

On je Lukaču potom pojasnio da je odluka da Radovanović bude član Odbora donesena jednoglasno, odnosno da su za nju glasao i SNSD, čiji je Lukač funkcioner, te da on (Lukač) nije iznad zakona i skupštine, na šta mu je Lukač odgovorio “da on, Borenović, zloupotrebljava skupštinu kako bi u rad Anketnog odbora uključio čovjeka protiv koga se vodi postupak”.

Pošto je situacija bila iznimno napeta data je pauza od pet minuta, nakon čega je Radovanović, ipak, postavljao pitanja Lukaču, no on na njih nije želio da odgovara, gledajući većinu tog vremena u svoj mobitel.

Radovanović je Lukaču, između ostalog, postavljao pitanja o tužbi koju je podnio protv RS za nadoknadu štete iz rata, o istinitosti informacije da je svojevremeno na ruke dobio ogroman novac za kupovinu stana, te još mnogo drugih pitanja koju su ostala bez odgovora.

Inače, ministar policije je danas, svjedočeći pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, ponovio kako nije bio u zemlji “kad je David Dragičević tragično nastradao”, potvrdivši kako je bio na putu u Africi.

Inače, “isljeđivanje” Dragana Lukača od strane članova Anketnog odbora otprilike je bilo sinhrono, s izuzetkom pitanja, odnosno konstatacije člana Odbora Drage Kalabića, iz SNSD-a, koji je zaključio da su Lukaču postavljana takva pitanja “da on više ne zna je li dan ili noć”.

 

InfoRadar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *