Kalabić pod pritiskom partije prekršio odluku Anketnog odbora NSRS?

Aktuelno

Članovi Anketnog odbora Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić tvrde da je Drago Kalabić jučerašnjim istupom u javnosti prekršio poslovnik o radu Anketnog odbora, vjerovatno, kako kažu, pod pritiskom svoje partije (SNSD).

Glamočak, Mihajilica i Đorđić kažu da je poslovnik o radu Anketnog odbora NSRS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića jasno propisao da predsjednik Anketnog odbora predstavlja Odbor.

Oni naglašavaju da je na konstitutivnoj sjednici Anketnog odbora, o čemu postoji, kako kažu, i tonski zapis, kao i stenogram, donesena odluka da isključivo predsjednik Anketnog odbora predstavlja to tijelo i da drugi članovi ne istupaju.

– Drago Kalabić je današnjim istupom prekršio poslovnik, vjerovatno pod pritiskom partije, i ako on dozvoljava da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač neosnovano napada rad Anketnog odbora, izvrćući činjenice u javnosti, mi nećemo. Saglasni smo sa svim činjenicama navedenim u današnjem saopštenju odbora, koje predstavljaju hronološki rad svih aktivnosti u radu Anketnog odbora, koje je saopštio predsjednik Branislav Borenović – kazali su Glamočak, Mihajilica i Đorđić.

Anketni odbor formirala je NSRS, a čine ga uglavnom poslanici opozicionih stranaka Branislav Borenović (PDP), Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS), Goran Đorđić (SNS), dok je jedini predstavnik stranaka na vlasti u RS Drago Kalabić (SNSD).

Predsjednik Anketnog odbora je Borenović, a njegov zamjenik je Kalabić.

Borenović je juče pozvao ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da svojim izjavama ne ometa rad Anketnog odbora, koji je formirala NSRS, nakon čega je u javnost izašao i Kalabić koji je zatražio vanrednu sjednicu Anketnog odbora zbog istupa Borenovića, tvrdeći da to ne predstavlja stav Odbora.

RTV BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *