Borenović: Postoji osnov sumnje da je David ubijen

Aktuelno

“Danas smo priveli kraju rad Odbora. Pokazali smo da jedno tijelo Parlamenta može ozbiljno i odgovorno raditi svoj posao. Izvještaj broji 323 stranice i biće dostupan javnosti odmah. Održali smo devet sjednica, dobili informacije od određenih institucija. Preko osamsto pitanja je bilo postavljeno, bilo na desetine zaključaka”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik Anketnog odbora formiranog radi utvrđivanja istine o stradanju Davida Dragičevića.

Anketni odbor u izvještaju je naveo sljedeće zaključke:

“Smatramo da su građani s pravom uznemireni zbog činjenica iznesenih na press konferenciji MUPA od 26.3.2018. godine. Smatramo da postoji osnov sumnje da je David ubijen. Tražimo da nadležne institucije zbog evidentni propušta utvrde odgovornost ministra unutrašnjih poslova, direktora policije, načelnika Odjeljenja za organizovani i teški kriminalitet i direktora Zavoda za sudsku medicinu i da ih razriješi.

Tražimo od Narodne skupštine da upute inicijativu prema VSTS s ciljem utvrđivanja odgovornosti tužilaca. Tražimo od Narodne skupštine RS da se donesu izmjene Zakona o krivičnom postupku, kako bi oštećena strana mogla sama da nastavi postupak.

Smatramo nedopustivim izvJeštavanje RTRS-A i SRNE, prekršili su principe postovanja profesionalnih i etičkih standarda. Anketni odbor poziva sve institucije da svoje djelovanje vrate u okvire nadležnosti”.

atvbl.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *