Govedarica: Dolazim iz naroda, za narod hoću da se borim!

Aktuelno

“Dolazim iz naroda, sa narodom i za narod hoću da se borim”, kaže predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica, koji je kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske.

Govedarica u otvorenom razgovoru za Vijesti.ba kaže da je rezultat vlasti u Srpskoj besramna krađa i arčenje resursa Republike Srpske, kako bi sve to završilo u privatnim džepovima ljudi na vlasti i njihovih kumova i prijatelja.

“Institucije su nam na koljenima, bogatsvo zemlje nije u funkciji razvoja već ima tretman plijena, zahtijeva se potpuna odanost partijskom režimu, jer režim i država za njih su isto. Siromaštvo je na sve strane, sem u premijerkinim beskrajnim pričama koje sve više liče na bajke za laku noć, upozorio je Govedarica.

On kaže da nije cilj pobjeda na izborima radi pobjede, nego je riječ o zajedničkom naporu našeg naroda da uredi svoje društvo na pravedniji, efikasniji, funkcionalniji i neuporedivo bolji način.

“Neki od prvih poteza biće svakako beskompromisna borba sa nezaposlenošću, donošenje zakona o ispitivanju porijekla imovine kako bismo narodu vratili ono što mu je oteto i kako bi ubuduće mnogi shvatili da se ne isplati krasti, donošenje zakona o sukobu interesa, eliminacija nepotizma, donošenje niza akata kojima ćemo onemogućiti da jedna osoba prima platu iz budžeta po više osnova što će po našim trenutnim procjenama osloboditi odmah jedan nevjerovatno veliki broj radnih mjesta, osigurati da se zakon poštuje i da se podsticaji poljoprivrednicima isplaćuju i to na nivou 6-7 posto od izvornih prihoda budžeta, što do sad nikad nije bio slučaj”, naveo je Govedarica.

Govoreći o potpisanom sporazumu Saveza za promjene, Govedarica kaže da je u planu formiranje Vlade nacionalnog preporoda, koja će učiniti sve da očuva Republiku Srpsku i da je uredi kao savremeno demokratsko društvo, da beskompromisno sankcioniše kriminal i korupciju, da osigura vladavinu prava i da standard građana Republike Srpske bude interes broj jedan zbog koga će Vlada da se odrekne skupih automobila, besmislenih avanturističkih poteza, i uopšte svih nepotrebnih troškova.

Govoreći o trenutnom stanju u Republici Srpskoj, Govedarica kaže da je režim Republiku Srpsku doveo u šizofrenu situaciju u kojoj se nacionalističkom retorikom, na kojoj grade svoju popularnost, poigravaju sa opstankom Republike Srpske.

“Mladost Republike Srpske odlazi ponižena i povrijeđena. Stadioni, dvorane, pozorišta, domovi kulture, ….su prazni. A autobusi puni, redovi pred ambasadama dugi…To je rezultat rada Milorada Dodika i Željke Cvijanović i njihovih partijskih drugova. Narod to sve zna, razumije i osjeti na svojoj koži”, kazao je Govedfarica.

On je uvjeren da će narod, bez obzira što režim raspolaže javnim resursima, administrativnim aparatom, koji će zloupotrebom upotrijebiti u svrhu svoje političke kampanje, glasati za njega i Mladena Ivanića, kandidata za člana u Predsjedništvu BiH iz Republike Srpske.

“Zato će pobjeda Saveza za promjene, pobjeda Ivanića i mene biti ubjedljiva o čemu već sada svjedoče sve relevantne ankete. Mi ćemo narodu da vratimo osmijeh, nadu, htijenja, volju, prkos… Ovo su izbori na kojima dokazujemo da umijemo, u miru, kao zreli ljudi, da odbranimo i unaprijedimo ono što su naši roditelji tako teško stekli. Da živimo kao ljudi”, poručio je Govedarica.

Naglašava da dolazi iz naroda i da će za narod sve učiniti.

“Dolazim iz naroda, sa narodom i za narod hoću da se borim. Ukoliko se utvrdi da je moja imovinska karta, ili imovina moje uže i šire porodice, za mog mandata uvećana za jednu marku, koju ne mogu da opravdam – prilažem ostavku koja će se automatski aktivirati u tom slučaju. Isto ću zahtijevati od svojih saradnika, članova Vlade i svih javnih funkcionera. U državi u kojoj ću ja biti predsjednik, niko se neće obogatiti od bavljenja politikom”, kaže Govedarica.

Na pitanje da li će zvanični Beograd biti uključen u izbornu kampanju kada je u pitanju izbor člana Predsjedništva BiH iz RS i predsjednika RS, Govedarica je diplomatski odgovorio.

“Gospodin Vučić i gospodin Dodik po prirodi svojih funkcija sarađuju. Isto tako i gospodin Ivanić i gospodin Vučić”. kazao je kratko Govedarica.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *