SITNA DUŠA: Đokić se sveti Paviću udarajući na njegove kadrove

Aktuelno

Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije, krenuo je u osvetnički pohod na Marka Pavića, lidera Demokratskog narodnog saveza, saznaje Istinito.

Đokić se sveti Paviću koji je ranije tražio njegovu smjenu, prilikom pokušaja prodaje rudnika RŽR “Ljubija”, ali i što je podržao SNSD u njihovim zahtjevima da uklone rukovodstvo EPRS.

Đokić je za taj poduhvat organizovao Udarnu grupu, čiji je cilj da uruši najjače Pavićeve kadrove, među koje spada Đorđe Popović, direktor TE “Ugljevik”, koji je nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 6, odnosno regiju Semberije.

Naravno, kako je to uobičajeno u političkim odnosima među vodećim koalicionim partnerima u RS, ličnosti se najlakše ruše urušavanjem privrednih subjekata koje vode, pa je Đokić targetirao TE “Ugljevik”. Uz to, Đokić opstruisanjem rada TE želi da se osveti i za uklanjanje svojih kadrova iz vrha Elektroprivrede RS – Maksima Skoke, koji je bio direktor za tehničke poslove i Nenada Radovića, koji se nalazio na mjestu direktora za organizaciono-pravne poslove.

I Skoko i Radović su bili dio vrha Elektroprivrede RS, dok na čelo EPRS-a nije postavljena Radmila Čičković, kao vršilac dužnosti direktora. Prema našim saznanjima, Čičkovićeva se neće još dugo zadržati na tom mjestu, jer na njenu poziciju treba da sjedne Ljubomir Mrda, aktuelni direktor “Elektrodistribucije” Pale.

Za nastavak priče to je vrlo bitno, jer su Skoko i Radović, po Đokićevom nalogu, otpočeli udar na EPRS i to na dva kolosijeka. Prvi je Čičkovićeva, kojoj se sugeriše da je svaki dokument skoji joj se podnosi na potpis – kriminalno djelo, a drugi kolosijek udara je TE “Ugljevik”.

Skoko i Radović jesu smijenjeni iz vrha EPRS, ali ne i iz vrha Uprave TE “Ugljevik”. Štaviše, oni su sami vrh Uprave, na čijem čelu je Skoko.

Osim Đokića, Skoke i Radovića, četvrti član ove grupe je Milijan Jovanović, takođe, član Uprave i oni čine sve da onemoguće normalan rad TE “Ugljevik”.

Kolika je drskost ovog četverca kojim kormilari Đokić, pokazuje činjenica da je protiv Milijana Jovanovića potvrđena optužnica pred Osnovnim sudom u Bijeljini, ali da Skoko i Radović ne dozvoljavaju da on bude smijenjen. Moralo bi se to desiti po sili zakona, ali Skoko i Radović, po Đokićevom nalogu, “ne daju” Milijana Jovanovića iz Uprave, jer bi tada ostali u manjini i ne bi mogli nanositi teške udarce menadžmentu.

Ranije su mediji objavili da je Okružno tužilaštvo Bijeljina podnijelo Osnovnom sudu optužnicu protiv Milijana Jovanovića i Svetozara Jovanovića. Oni se terete da su RITE “Ugljevik” oštetili za oko 77.000 KM. Optužnica je prvobitno vraćena na doradu, da bi je potom Sud potvrdio i otpočeo proces protiv obojice Jovanovića.

O tome je obaviještena Uprava TE “Ugljevik”, ali Skoko i Radović ne dozvoljavaju nikakvu promjenu, čime čine krivično djelo. Vjeruju da će ih Đokić zaštiti od krivičnog progona, a jedini cilj im je udar na DNS, potom i na EPRS.

Očito je da će nadležno Tužilaštvo sada biti prinuđeno da pokrene postupak i protiv Skoke i Radovića, ali ni u tom slučaju neće moći nadoknaditi štete koje su već načinjene poslovanju TE zbog opstrukcija Uprave, Skoke, Radovića i Jovanovića.

Tužilaštvo je optužilo, a Sud potvrdio, da su Jovanovići pogodovali firmi “Nešković”, tako što su toj firmi bespravno dali 358 m2 zemljišta. Cijena m2 je 216 KM, pa je šteta po RITE Ugljevik preko 77.000 KM.

Optužnica je podignuta u januaru ove godine. Štetni posao urađen je prije pet i po godina – u februaru 2013. godine.

Svetozar Jovanović je poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, a dugo godina bio je angažovan na poziciji Šefa organizaciono-pravnog sektora, zadužen za eksproprijaciju zemljišta.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *