Pola miliona maraka za informaciju o Davidovoj smrti?

Aktuelno

Govoreći o ubistvu Davida Dragičevića na današnjoj konferenciji za medije u Banjaluci predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da se razmišlja da se raspiše novčana nagrada za otkrivanje informacija o tom slučaju, ističući da bi moglo biti ponuđeno i do 500.000 maraka.

Dodik je rekao da on lično, Vlada i Policija RS nemaju ništa s tim predmetom, te da se za sve informacije treba obratiti Okružnom tužilaštvu.

On je rekao da nije donesena odluka o tome, ali da se o njoj razmišlja.

Na pitanje novinara ko je ubio Davida Dragičevića, predsjednik Srpske je rekao da je to pitanje za tužilaštvo, a ne instituciju predsjednika, Vladu, pa ni policiju, iako je uključena u ovaj predmet.

“Vidimo da mnogi žele da to povežu na taj način. Republika Srpska je učinila sve u skladu sa svojim kapacitetima, održana je sjednica Narodne skupštine”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je podsjetio da se i lično sastao sa porodicom Dragičević u namjeri da pomogne u rješavanju ovog slučaja.

Dodik je ponovio da odgovor na navedeno pitanje treba tražiti od tužioca, a ne od njega.

Upitan da li njegova današnja konferencija za novinare ima veze sa juče objavljenom bazom podataka Centra za istraživačko novinarstvo o imovini političara, Dodik je rekao da imaju pravo da se raspituju o njegovoj imovini s obzirom na funkciju koju obavlja.

On je naveo da je prije ove funkcije bio bogatiji nego što je danas, te da je lako izvršiti uvid u imovinski karton.

“Nikakva javna sredstava za vrijeme premijerskog i predsjedničkog mandata nisu korištena za bilo kakve porodične ili lične aktivnosti”, poručio je Dodik.

On je dodao da su svi podaci o imovini navedeni u imovinskom kartonu koji je svaki političar dužan da potpiše prilikom kandidature.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *