Zašto se Dodik plaši Radovića i navija za Čubrilovića? (VIDEO)

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik zadnjih dana je u više navrata davao neodmjere izjave u medijima i na javnim skupovima u vezi sa budućim premijerom RS. Njegov favorit, ako već bude morao da se odrekne te funkcije, jeste Nedeljko Čubrilović. Dodik to i ne krije, već pokušava da diskredituje njegovog rivala Milana Radovića.

Iako je po koalicionom sporazumu SNSD – DNS – SP to mjesto rezervisano za kandidata iz DNS-a, Dodik se ne odriče te pozicije. I ne samo to, on se direktno miješa u unutrašnje stvari DNS-a, favorizujući jednog od potencijalnih kandidata, što je naišlo na negodovanje u vrhu te stranke.

Koliko je Milan Radović, poznati bankar i kandidat DNS-a za narodnog poslanika u banjalučkoj regiji, trn u oku Milorada Dodika, najbolje se vidjelo na izbornoj tribini DNS-a u Karanovcu, 14. septembra. Dodik je oštro kritikovao Radovića i pozvao okupljene da glasaju isključivo za Čubrilovića.

– Ja vas molim, ako vam znači nešto Milorad Dodik, da podržite Nedeljka Čubrilovića. Sa njim možemo da radimo. Ima nekih među vama koji su se nešto raspištoljili, malo previše. Ima onih koji misle da je bilo samo dovoljno da uđu i da odjednom ne postoji ni Čubrilović, ne postoji niko, ne postoji ni Dodik. Sad su oni kao neki lideri, rekao je Dodik.

Između redova se može iščitati da Dodik zamjera i lideru DNS-a Marku Paviću koji na predizbornim skupovima stranke zagovara da budući premijer RS treba da bude iz DNS-a i da je logično da bi “na čelo Vlade Republike Srpske trebalo da dođe čovjek kojem će u fokusu biti upravo ekonomija”.

{youtube}Z7wqhHucOJA{/youtube}

Dodiku to ne odgovara jer je očito da se plaši da će ostati bez uticaja na buduću Vladu RS na čijem bi se čelu našao Milan Radović. Zato otvoreno podržava Čubrilovića.

– Nemojte dobru ekipu urušavati. Ima mnogo skorojevića, ima bitangi i kod mene u SNSD-u…ima, ima! (aplauz i smijeh publike…) Ali, ja ne treba da vama pričam ko je Nedeljko Čubrilović. Sve odluke koje smo donosili isključivo su bile vezane za dobrobit Banjaluke kad je bio u Banjaluci u gradskoj upravi i kad je bio ministar i predsjednik Sklupštine, u interesu Republike Srpske i svakog ovog čovjeka, poručio je Dodik.

To mu je, izgleda, bilo malo, pa je pokušao dodatno da omalovaži Čubrilovićevog rivala.

– Pustite ove skorojeviće koji trče, pa nešto mobilni, ovo, ono, mreža, ajte… Nek oni to ganjaju za 10 godina kad nas ne bude. Ovih 10 godina pripadaju meni i Nebojši (lapsus, misli Nedeljku) Čubriloviću. Aj’ zdravo!- zaključio je Dodik svoj govor pred članstvom DNS-a.

Dodik je očito u panici jer je Radović angažovao profesionalnu agenciju koja mu vodi kampanju i sveprisutan je u medijima i na društvenim mrežama, kao i na vlastitom sajtu. Osim toga, uživa veliku podršku među članstvom DNS-a, ali i među mnogim politički neopredijeljenim građanima, jer se do sada nije eksponirao u politici. Banjaluka je preplavljena promotivnim materijalom Milana Radovića, koji okuplja penzionere, mlade i druge socijalne kategorije koje mu najavljuju podršku.

Hoće li Dodik svojim neodmjerenim izjavama i potezima ugroziti koalicioni sporazum i prije samih izbora i da li će njegov favorit imati više štete nego koristi od njegove podrške, pitanje je na koje će odgovor dati birači 7. oktobra.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *