Dodik opet uspio da se uslika sa Putinom (FOTO/VIDEO)

Aktuelno

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin pojavio se na trci Formule jedan za Veliku nagradu Rusije u Sočiju, samo tri kruga prije finiša. Predsjednik Republike Srpske strpljivo je čekao svoj trenutak i uspio nakratko da se rukuje s Putinom.

Dodik je imao svoje mjesto u svečanoj loži, ali su između njega i Putina sjedili Berni Eklston i još jedan, očito važan gost.

Putin je na kraju trke predao pobjednički pehar Britancu Luisu Hamiltonu koji je bio najbrži na stazi u Sočiju.

A potom se kratko sastao i sa Dodikom.

RTRS je ovaj događaj predstavio kao još jedan u nizu “uspješnih” na kome se razgovaralo o “ruskim investicijama u RS”.
Zajedno sa Dodikom, “sastanku” je prisustvovao i šef Predstavništva RS u Moskvi Duško Perović, koji je vjerovatno i bio organizator ovog blic susreta.

Dodik je putinu poklonio značku sa zastavom Republike Srpske, koju je, kako prenosi RTRS, Putin okačio na rever. Ovaj gest i još par fraza, suština su susreta Putina i Dodika.

Naravno, Dodiku će ovo poslužiti u izbornoj kampanji kao još jedan argument u prilog tezi da Rusija “snažno podržava Republiku Srpsku” i naravno, njenog predsjednika.

Na kojem nivou je bio organizovan ovaj susret svjedoči i činjenica da je video razgovora Putina i Dodika kojeg je RTRS postavio na svom sajtu, snimljen telefonom.

Na zvaničnom sajtu ruskog predsjednika Kremlin.ru, kako je to bilo uobičajeno tokom prethodnih susreta, objavljeno je saopštenje.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *