Lukač optužio vrh SDS-a za umiješanost u napad zoljom

Aktuelno

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač saopštio je da je zbog ispaljivanja zolje na zgradu “Agrama” u Banjaluci uhapšen Aleksandar Radić (42) iz Čelinca za kojeg tvrdi da je povezan sa vrhom SDS-a.

Lukač je naveo da je DNK analiza potvrdila da se Radićev DNK slaže sa onim koji je pronađen na zolji koja je krajem marta ove godine ispaljena na zgradu “Agrama” na Istočnom tranzitu.

Zanimljivo je da je Lukač ustvrdio da je Radić povjerenik SDS-a u Čelincu i da je “u pitanju čovjek od povjerenja Dragana Mektića i Vukote Govedarice”, iako policijska obrada uhapšenog još nije završena.

Lukač je na konferenciji upitao da li Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a, nakon ovog “ima obraza da izađe pred narod ili treba da da ostavku”.

– Ovo je nešto što se nikad nije desilo otkad postoji Republika Srpska, da se iz stranke nađu teroristi koji pucaju na svoj narod, i to raketama, rekao je Lukač i dodao da postoji još najmanje jedno lice koje je umiješano u ovaj slučaj.

Kao jedan od motiva ovog napada Lukač je naveo narušavanje bezbjednosti u Banjaluci.

Zolja koja je ispaljena u noći između 30. i 31. marta na zgradu “Agrama” u Banjaluci, nađena je nedaleko od objekta koji je bio meta napada.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *