PROTEST U BANJALUCI: Opozicija se odrekla mandata i ne prihvata rezultate neregularnih izbora

Aktuelno

Večerašnji skup “Pravde za Davida” pretvorio se u “Protest naroda” na Trgu Krajine. Nakon govora Davora Dragičevića, građanima su se obratili i predstavnici opozicije.

Lideri stranaka opozicije, predsjednici, potpredsjednici, narodni poslanici i kandidati Saveza za pobjedu odrekli su se večeras javno svojih mandata, uz obrazloženje da ne prihvataju rezultate proteklih Opštih izbora, niti kompletan izborni proces u Republici Srpskoj i BiH koji su okarakterisali kao veliku prevaru.

Lider pokreta Restart Srpska Stefan Blagić u uvodnom obraćanju okupljenima na Trgu rekao je da se građani Banjaluke i Republike Srpske bude i da neće prihvatiti izbornu prevaru koja se odvijala tokom “kriminalnog izbornog procesa”.

– Zato večeras imam pitanje za opoziciju: Da li vi na izborima učestvujete zbog svojih mandata ili zbog maroda? Da li ste vi opozicija vlasti ili svom narodu?

Narodni poslanik Adam Šukalo pozvao je sve građane, kao i predstavnike opozicije u Rpublici Srpskoj i BiH da ne prihvate rezultate proteklih izbora jer oni nisu stvarni odraz narodne volje.

– Odgovornost, ne mandati, dragi prijatelji i kolege, rekao je Adam Sukalo. Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvatam odgovornost za sve opozicione poslanike, rekao je Šukalo, oštro kritikujući članove iz opozicije koji su ovih dana podržali koaliciju sa SNSD-om.

Davor Dragičević se u svom ponovnom obraćanju obratio i lideru Srpske demokratske stranke Vukoti Govedarici:

– Vukota, imaš rok sutra do 18 sati da dođeš i staneš ovdje uz narod. Ako ne dođeš, ne moraš više ni dolaziti, poručio je Davor Dragičević predsjedniku SDS.

– Nema ništa čestitije i važnije od slobode. Mi u ovoj našoj zemlji želimo da budemo slobodni i jednaki pred zakonom, bez obzira koliko smo bogati ili siromašni,. Ovo je borba koja će trajati. Ovo je borba za slobodu zemlje u kojoj živimo!-rekao je lider PDP Branislav Borenović.

– Ja sam ovdje zbog vas, a ne zbog mandata. Meni mandati ne trebaju. Danas svi žive kroz nas i našu borbu i David i i Jovan i Dženan, poručio je najmlađi banjalučki odbornik Draško Stanivuković.

Okupljenim građanima obretili su se i predstavnici Gradskog odbora SDS, potpredsjednik NDP Krsto Jandrić, članovi grupe “Pravda za Davida” i drugi.

Najavljeno je da će se se okupljanje na Trgu protiv neregularnih izbora nastaviti i narednih dana. Za sutra se očekuje i dolazak predsjednika SDS Vukote Govedarice.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *