Počeo sastanak Dodika i Ivanića sa Nikolićem i Vučićem o reviziji tužbe

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovaraju u Beogradu u vili “Mir” sa predsjednikom i premijerom Srbije Tomislavom Nikolićem i Aleksandrom Vučićićem.

Tema sastanka je najava člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o podnošenju zahtjeva za reviziju presude po tužbi protiv Srbije.

Nikolić, Vučić, Dodik i Ivanić su prije sastanka prošetali dvorištem vile, ispred koje je veliki broj domaćih i stranih novinarskih ekipa.

Dodik je juče rekao da je Međunarodni sud pravde u Hagu već rekao svoje mišljenje o navodnoj tužbi – koja nikada nije bila tužba BiH, jer Srpska nikada nije na to pristala. On je poručio da Srpska nikada neće pristati da bude dio bilo kakve tužbe protiv Srbije i da je riječ o neovlaštenom postupanju Izetbegovića s ciljem rušenja Srpske.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je sinoć da će Srbija učiniti sve što može i pružiti svu pravnu pomoć da bude odbačen nedostojni zahtjev neovlaštenog predlagača Bakira Izetbegovića o reviziji presude po tužbi protiv Srbije.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *