Kondić predložen za direktora Agencije za bankarstvo RS

Aktuelno

Vlada Republike Srpske predložila je Narodnoj skupštini da za direktora Agencije za bankarstvo RS imenuje Srđana Kondića, a za njegovog zamjenika Dragana Serdara, potvrđeno je”Glasu Srpske” u Birou za odnose sa javnošću Vlade.

Prijedloge za imenovanje Kondića i Serdara, koji su zaposleni u Agenciji za bankarstvo RS, ministri u Vladi usaglasili su na sjednici u četvrtak.
Oni će, ako parlament Srpske na kraju da zeleno svjetlo, biti imenovani na mandatni period od pet godina.

Kondić je trenutno u Agenciji za bankarstvo direktor Sektora za razvoj i međunarodnu saradnju, dok je Serdar vršilac dužnosti direktora Agencije.
Konkurs za direktora i zamjenika direktora Agencije raspisan je 14. novembra prošle godine, a rok za podnošenje prijava Ministarstvu finansija RS istekao je 15 dana kasnije, odnosno 29. novembra.

Na čelu Agencije za bankarstvo RS bila je Slavica Injac, koja je krajem marta 2016. godine uhapšena sa još nekoliko lica, među kojima je i tadašnja direktorica Investiciono-razvojne banke RS Snježana Vujnić, zbog sumnje da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor BiH za oko 123 miliona KM.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *