Livne: Niko nije učinio više od mene za Srbiju i Republiku Srpsku

Aktuelno

Ja sam Arie Livne, imam 96 godina. Kao socijaldemokrata, borac sam za slobodu štampe – poručio je danas u Banjaluci Arie Livne, šef navodnog Predstavništva Republike Srpske u Izraelu.

On je u obraćanju novinarima govorio o detaljima iz svog života, ali je i naglasio da niko nije učinio više od njega za entitet Republika Srpska.

”Preživio sam holokaust, moja cijela porodica je pobijena. Izuzetno sam srećan što sam postao toliko bitan i da Ministarstvo spoljnih poslova BiH nema drugih problema osim mene. Predstavništvo RS u Izraelu postoji od 1998. godine. Bio sam direktor Svjetske cionističke organizacije, napravio sam karijeru u Izraelu. Napravio sam najveći jevrejski filmski arhiv u svijetu, o meni je napravljen film. Mogu reći evo pred smrt, da ću otići mirne savjesti”, ispričao je danas Livne u Banjaluci.

On je ocijenio da u svijetu ne postoj niko ko je od njega učinio više za Srbiju i Republiku Srpsku.

”Ne postoji nijedan pojedinac u svijetu koji je za Srbiju i RS učinio kao ja. Sarađivao sam s Karadžićem, Miloševićem, Jelićem i mojim prijateljem Dodikom. Sve svinjarije o novcu ću opovrgnuti odmah”, dodao je, a potom novinarima govorio o svojim mjesečnim prihodima koji dostižu iznos od 25.000 maraka.

”Priče oko novca su najveće uvrede koji su se mogle desiti. Ovo je nekorektno prema čovjeku koji ima 96 godina. Ne znam ko su gospoda Borenović i Crnadak niti koliko imaju novca, ali oni moraju živjeti deset života da za Srbiju učine što sam učinio ja”, poručio je naglasivši da Predstavništvo Republike Srpske u Izraelu i dalje postoji.

Na kraju izlaganja rekao je da ga je izvjesni Saša Nikolić izdao, da ambasadorku BiH u Izraelu ne poznaje i da je treći od onih koji su ga iznevjerili jedan činovnik Ministarstva spoljnih poslova BiH.

Podsjećamo, ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je prije nekoliko dana premijerku Republike Srpske Željku Cvijanović da hitno preduzme odgovarajuće mjere i spriječi, kako kaže, dalje urušavanje ugleda ovog entiteta i BiH zbog “Predstavništva Republike Srpske u Izraelu, koji u toj zemlji ne postoji već dvije godine”.

U pismu upućenom premijerki RS, Crnadak navodi da je zvanično obaviješten da su izjave visokog funkcionera izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Dana Oriana o Predstavništvu RS autentične i istinite, te da predstavljaju zvaničan stav institucija Izraela, odnosno da Predstavništvo u toj zemlji ne postoji već dvije godine, da nema nikakvih aktivnosti, te da se “bivši šef bivšeg Predstavništva lažno predstavlja”.

N1

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *