Čavić: Objaviću prave informacije o prodaji RŽR Ljubija

Aktuelno

Dragan Čavić, predsjednik NDP-a, tvrdi da ima dokumentaciju koja će baciti novo svjetlo na pozadinu oko prodaje Rudnika željezne rude Ljubija, a koju će predočiti poslanicima tokom rasprave o prodaji rudnika.

Naime, kako tvrdi Čavić, on posjeduje dokumentaciju o tajnom sastanku decembra prošle godine u Beču, kao i o sastanku u Palati Republike ove godine na kojima je dogovorano kako će Israeli Investment Group preuzeti ostatak državnog kapitala u Ljubiji.

„Raspolažem kredibilnim informacijama da Arcelor Mittal zbog svega ovog razmišlja da sve ovo napusti, da u Željezari Zenica promijeni način proizvodnje što bi značilo da će 800 radnika ostati bez posla i kraj za Željeznice RS“, rekao je Čavić.

Dodao je da će danas imati sastanak sa izraelskim ambasadorom i da će od njega tražiti informaciju o Israeli Investment Group i Evgeniju Zotovu kao njenom direktoru.

„Imam informacije da u Izraelu postoji kompanija sa takvim imenom, ali da se bavi obrazovanjem i da nema nikakve veze sa rudarstvom“, rekao je on.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *