DNS protiv špekulantske prodaje RŽR Ljubija

Aktuelno

DNS neće podržati prodaju Rudnika Ljubije izraelskoj kompaniji jer smatra da se najvjerovatnije radi o komercijalno špekulantskom poslu s ciljem da se proda imovina kojom rudnik raspolaže, istakla je Spomenka Stevanović, predsjednik Kluba DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Ona je istakla da se Rudnik još 2004. odrekao eksploatacionih prava na rudu, pa se postavlja pitanje stvarnih razloga prodaje. Dodala je da Israeli Investment Group, koji želi da kupi Rudnik, nema potrebne reference za poslove iz rudarske oblasti.

Ona je istakla da je DNS bio protiv otvaranja javne rasprave o prodaji Rudnika jer smatra da opozicija pokušava da ovo pitanje ispolitizuje.

Na navode Dragana Čavića, predsjednika NDP-a, da raspolaže tajnim dokumentima koji pokazuju pozadinu prodaje Ljubije, ona je navela da se protivi postojanju bilo kakvih tajnih dokumenata i pozvala sve koji tvrde da njima raspolažu da ih stave na uvid javnosti.

Upitana za sudbinu vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP ako NS RS izglasa prodaju Ljubije mimo glasova DNS-a, rekla je da se ne bavi špekulacijama šta bi bilo kad bi bilo, ali da o koaliciji treba da razmisle sva tri koaliciona parntera. Mišljenja je da prijedlog prodaje rudnika koji je skupštini uputila Vlada RS nikad nije trebalo da bude upućen na ovaj način.

Rasprava o prodaji RŽR “Ljubija” kompaniji “Izrael investment group”, neće se naći na sjednici Narodne skupštine prije 4. maja, za kada je zakazano javno saslušanje o ovoj odluci Vlade.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *