Dodik: Alumini odblokiran račun, radnicima plate danas

Aktuelno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas na konferenciji za medije da je “Alumini” odblokiran račun.

Dodik je rekao da će tražiti od disciplinske komisije VSTS da ispitaju odluku zvorničkog suda, koji je donio odluku o blokadi računa.

“Treba ispitati da li je sud djelovao pod uticajem UKIO grupe ili je odluku donio samostalno.” – naveo je predsjednik Srpske i dodao: “Da bi se vjerovalo sudskim odlukama u BiH moraće se kroz disciplinski postupak utvrditi istina o ovom slučaju.”

Dodik je rekao da će svim radnicima danas biti isplaćene plate i negirao medijske natpise da je bilo šta isplaćeno “Pavgordu” u vezi potraživanja, pojasnivši da su to sve špekulacije.

Da podsjetimo, Okružni privredni sud u Bijeljini presudio je da potraživanja Ukio banke od Fabrike glinice “Birač” od preko 155 miliona KM nisu osnovana, međutim bilo je pitanje da li je to dovoljno da se odblokira račun “Alumine”, koji je blokirala fočanska firma “Pavgord”.

Inače, račun “Alumine” blokirao je Osnovni sud u Zvorniku zbog potraživanja fočankse firme “Pavgord”, koja je opet od Ukio banke kupila potraživanja prema Fabrici glinice “Birač”, čija je “Alumina” kćerka firma.

I dok je trajala ova pravna zavrzlama, najviše su ispaštali Alumina i njeni radnici, koji su već počeli praviti plan za izlazak iz procesa rada, jer zbog blokade računa više ne mogu da funkcionišu.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *