Račun Alumine deblokiran na osnovu dogovora sa Vladom RS

Aktuelno

Osnovni sud u Zvorniku odblokirao je račun Alumini nakon postignutog dogovora da Aluminu preuzme Vlada Republike Srpske, saznaje BN televizija.

Deblokada računa Alumine uslijedila je nakon što je “Pavgord” napisao Sudu da počinju pregovori oko namirenja potraživanja sa predstavnicima “osnivača” fabrike u cilju pronalaženja rješenja ovog postupka.

Prema istom izvoru, deblokada je do 60 dana do kada treba da se iznađe rješenje između osnivača (Vlade RS), i preduzeća “Pavgord”.

U dopisu je još navedeno da će pregovori početi narednih dana i da se od Suda traži da i prije isteka roka od 60 dana ponovo blokira račun, ukoliko do pregovora ne dođe ili oni ne uspiju iz nekih razloga.

Inače, situacija oko Alumine ovih dana je bila dramatična, radnici su protestvovali, bilo je i prijetnji, ali je sasvim sigurno da će biti dramatično i u narednom periodu.

Izvori BN tvrde da je u vladi održan sastanak zainteresovanih strana na kome je i dogovoreno da se u prvoj fazi odblokira račun Alumine i da se dalje pregovara u vezi potraživanja sredstava od Alumine.

rtvbn.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *