HAOS U NSRS: Opozicija prekinula zasjedanje parlamenta!

Aktuelno

Opozicija je večeras blokirala rad Narodne skupštine Republike Srpske, postupajući tako po prethodnoj najavi da neće dopustiti “silovanje demokratije”.

Poslanici opozicije ustali su sa svojih mjesta i preselili se na poziciju skupštinskog predsjedništva u vrhu sale kako bi spriječili nedemokratsko ponašanje vladajuće koalicije. Parlament kojim je predsjedavao potpredsjednik NS RS Nenad Stevandić prekinuo je rad.

Nedugo nakon toga, Stevandić i generalni sekretar NS RS Marko Aćić pozvali su lidere tri vodeće opozicione stranke, SDS, PDP i NDP, Vukotu Govedaricu, Branislava Borenovića i Dragana Čavića na razgovore koji još traju.

Nakon cjelodneve rasprave u Narodnoj skupštini u kojoj su poslanici opozicije upozoravali da je prekršen poslovnik i zakon, lideri opozicije su najavili da „više neće dozvoliti da se u Narodnoj skupštini RS održava rad na ovaj način“.

– Neće biti više ovakvog rada i silovanja demokratije. Opozicija će to spriječiti na sve moguće načine, sve dok ne budete davali odgovore na poslanička pitanja u predviđenom roku i dok ne budete poštovali zakon i ponašali se onako kako i dolikuje jednom parlamentu, rekao je predsjednik NDP Dragan Čavić.

Reagovao je potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić, koji je vodio skupštinu, dajući pauzu od pola sata, nakon čega su poslanici opozicije prekinuli rad parlamenta.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *