Štrajkači traže smjenu generalnog direktora Željeznica RS

Aktuelno

Šestog dana štrajka glađu radnici Željeznica RS iznijeli su novi zahtjev – traže smjenu generalnog direktora preduzeća Dragana Savanovića.

Predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti Željeznica RS Zlatko Marin izjavio je da, osim isplate svih materijalnih davanja, insistiraju na smjeni generalnog direktora tog javnog preduzeća Dragana Savanovića.

Marin tvrdi da je uprava juče dezinformisala javnost objavljujući podatke da Željeznice radnicima pojedinačno duguju od 50 do 260 KM.

-Zašto nisu objavili tačne podatke i koliko se radnicima duguje iz ranijeg perioda, o čemu postoje i pravosnažne sudske presude, a to je oko 10.000 KM po radniku, uz kamate ili ukupno više od 20 miliona KM, upitao je Marin.

Sa štrajkačima još nisu razgovarali ni predstavnici rukovodstva Željeznica, niti resornog ministarstva, pa su danas njihovi predstavnici došli pred Narodno pozorište RS gdje se održava osnivačka skupština Prve SDS, kojoj je prisustvovala i premijerka Željka Cvijanović, koja je odbila da komentariše zahtjeve željezničara.

Marin i grupa štrajkača prošetati su ulicama Banjaluke i pitatali građane šta misle o radničkim pravima i budućnosti njihove djece.

Iz uprave je juče saopšteno da će plaće u Željeznicama RS isplaćuju redovno, a da se duguju naknade za jedan topli obrok i tri prevoza zaključno s julom.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS smatraju da su štrajkači izmanipulisani, a iz Željeznica su saopštili da se plate isplaćuju redovno.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *