Dodik se vozi u iznajmljenom mercedesu Rašida Serdarova!

Aktuelno

Milorad Dodik se vozi u “mercedesu” tajkuna Rašida Serdarova, koji se ne smije vratiti u zemlju porijekla jer je kriminalac, saopštio je danas na konferenciji za novinare SDS ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.

On tvrdi da je MUP RS napravio ugovor sa Serdarovim o iznajmljivanju “mercedesa” za Dodika.

– Na šta troše oni pare. Evo, između ostalog, nevjerovatna činjenica i podatak od 5. januara 2012. godine, ugovor o zakupu između Ministarstva unutrašnjih poslova i firme Rašida Serdarova, kontroverznog biznismena, da zakupljuju njegovog “mercedesa”. Zakupljuju njegovog “mercedesa”, onaj u kojem se Dodik vozi, što ima zadnje brojeve tablica 111, to je automobil Rašida Serdarova. Mjesečno mu plaćaju 2.000 maraka plus PDV. Evo vam papira, pet godina, 60 mjeseci, 120 hiljada maraka, rekao je Mektić.

Mektić ističe da je to sramotno i za MUP i za predsjednika da iznajmljuju mercedes od Serdarova, vlasnika kompanije “Comsar Energy”, koji je, kakoje rekao, kriminalac i ne smije da se vrati u zemlju porijekla.

– To je nevjerovatna činjenica, ja ću vam ovo ostaviti, slobodno gledajte. Gdje god zagrebeš njihov posao, to su krvavi milioni. Kažu on patriota, brani RS. Svaki dan juriša čovjek. Ne spava. Jučer je u Modriči jurišao, izmišlja, narod zamajava glupostima i teškom budalaštinom, naveo je Mektić.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *