Jedna osoba privedena zbog napada na Kovačevića

Hronika

Banjalučka policija privela je jednu osobu zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa napadom na novinara Vladimira Kovačevića.

Za 13 časova zakazana je vanredna pres konferencija ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača, direktora policije Darka Ćuluma i načelnika PU Banjaluka Željka Spasojevića.

Kovačević je brutalno pretučen ispred svoje zgrade 26. avgusta.

Kovačević je danas rekao da je dobio informacije iz Policijske uprave Banjaluka da ima napretka u istrazi, te da bi policija trebala da saopšti detalje.

U Klubu novinara Banjaluka danas je održan drugi sastanak članova Upravnog odbora Kluba, koleginica i kolega nakon brutalnog napada na novinara BN TV Vladimira Kovačevića.

Upravni odbor Kluba novinara pozvao je tužilaštvo i policiju da hitno saopšte informacije o napretku u istrazi uz napomenu da bi redovno trebali da informišu javnost u vezi sa ovim slučajem s obzirom na to da je izazvao veliku pažnju i uznemirenost.

Iz Kluba novinara takođe napominju da je neophodno istragu dovesti do kraja, odnosno pronaći nalogodavce napada i otkriti motiv kako bi Vladimir Kovačević, njegova porodica, ali i šira javnost bila bezbjednija.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *