Banjaluka: Besplatni udžbenici i prevoz za djecu iz hraniteljskih porodica

Društvo

Po prvi put, ove godine Grad Banja Luka finansijski se pomoći polazak u školu djece iz hraniteljskih porodica, po uzoru kako se to već radi sa mališanima iz višečlanih porodica.

 

Novim programom podrške, Gradska uprava će obezbijediti udžbenike i školski pribor za djecu iz ovih porodica, za šta je ovogodišnjim budžetom planirano 11.000 KM. Takođe, Grad će snositi i troškove mjesečnih karata za autobuski prevoz za djecu iz hraniteljskih porodica.

 

Ovaj simboličan znak podrške, kako su istakli iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, počeće da se primjenjuje sa početkom nove školske godine.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da je ovo mali trošak za gradski budžet, a veliki za ljude koji obavljaju izuzetno humanu misiju, odnosno daju svoj doprinos da mališani bez roditeljskog staranja odrastaju u zdravim i srećnim porodicama.

 

Prema podacima Centra za socijalni rad, u Banjoj Luci trenutno ima 48 hraniteljskih porodica kojima je povjeren odgoj i briga za 64 djece, od beba od nekoliko mjeseci do već punoljetnih mladića i djevojaka.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *