Promjena vremena donosi pljuskove

Društvo

Sutra će, nakon vedrog jutra i sunčanog prijepodneva, tokom dana i popodne uslijediti jak razvoj oblaka, što će usloviti pljuskove i grmljavinu.

 

Analiza RHMZ pokazuje da će postojati uslovi i za pljuskove i nepogode praćene gradom, a i dalje će biti visok indeks UV zračenja. Jutarnja temperatura kretaće se od 16 do 21, najviša dnevna od 30 do 35, a na planinama od 27 stepeni.

 

U ponedjeljak ujutru biće promjenjivo oblačno, sa grmljavinom i pljuskovima još ponegdje. Prijepodne nas očekuje suvo vrijeme, a poslijepodne nestabilno sa pljuskovima i rjeđim grmljavinama. Vrućina će jenjavati, a temperatura biti u padu. Jutarnja će biti od 14 do 20, a najviša dnevna od 25 do 30, na planinama od 21 stepen.

 

U utorak ujutru promjenjivo oblačno, još ponegdje na sjeveru i istoku mogućnost za koju kap kiše. Prijepodne suvo, sa sunčanim intervalima, a poslijepodne nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura biće od 14 do 19, a najviša dnevna od 26 do 32 stepena.

 

U srijedu ujutro vedro, prijepodne sunčano, a u drugom dijelu dana uz intenzivan razvoj oblaka, biće kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Temperature u vrijednostima kao i prethodnog dana.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *