Šijanov ubica u džip ispalio 15 metaka i nestao u šiblju

Hronika

Ubica je na džip Damira Ostojića, zvanog Šijan (42), iz Banjaluke, koji je usmrćen u srijedu uveče, ispalio najmanje 15 hitaca, a prvi rezultati istrage govore da je zločin pomno planiran danima.

Tome u prilog ide i činjenica da je na Ostojića pucano kada je “rendž roverom” usporio da skrene prema kući u srijedu oko 23.30 časova u Kozarskoj ulici. Ubica je pripremio sačekušu i iz automatske puške ispalio rafal ka njegovom autu.

U pucnjavi je ranjena i Ostojićeva supruga Sandra Jošić (40), koja je zadobila više prostrelnih rana. Ona je prevezena u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je zadržana na liječenju.

– Pacijentkinja S. J. zadobila je prostrelne rane gornjih i donjih ekstremiteta, grudnog koša i lica. Trenutno je svjesna i stabilna. Sve dalje prognoze su neizvjesne – kazali su juče iz UKC-u RS.

Izvor blizak istrazi je kazao da se pretpostavlja da je ubica iz Kozarske pobjegao prema ulici Bolanog Dojčina kroz drveće i šiblje.

– Prema položaju pronađenih čahura, izgleda da ga je sačekao kod drveta u blizini skretanja u ulicu Duška Trifunovića, gdje i živi. Čim je Ostojić skrenuo lijevo, on je na njega ispalio rafal i pucajući pobjegao desno prema gustom drveću i ulici Bolanog Dojčina. Gore ga je vjerovatno sačekao saučesnik s kojim je i pobjegao. U tom šumovitom dijelu pronađeni su i tragovi koji ukazuju na to da je tuda neko nedavno hodao – kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Sumnje da je zločin pripreman podgrijava i činjenica da se samo dva dana prije ubistva naprasno pokvarila rasvjeta kod njegove kuće. On je, kako saznajemo, nedavno zvao majstore iz jedne firme da vide šta je sa rasvjetom.

– Sve ukazuje na to da je ubica znao kada Ostojić dolazi kući i gdje živi, pa mu je pripremio sačekušu. Pretpostavlja se da je u svemu imao pomagače koji su pratili žrtvu i isključili rasvjetu kako bi pripremili teren, a možda je kvar rasvjete samo slučajnost. Sve se ispituje – kazao je ovaj izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, odmah nakon ubistva i tokom jučerašnjeg dana privođeno je više osoba iz kriminalnog miljea kako bi bio provjeren njihov alibi. Niko nije uhapšen.

Istragu ovog zločina vodi Republičko javno tužilaštvo, a kako saznajemo, na licu mjesta pronađeno je 15 čaura koje će biti poslate na vještačenje. Mještani Kočićevog vijenca, gdje se zločin desio, kažu da su oko ponoći čuli rafalnu paljbu.

– Izašao sam na balkon i u prvi momenat nisam ništa vidio, ali se ubrzo pojavilo više policijskih vozila pod rotacijama. Uviđaj je trajao cijelu noć, a tijelo nesrećnog iz vozila je izvučeno tek pred zoru. Ne znam detalje, ali ovaj zločin ima potpis mafije – kazao je jedan mještanin Kozarske ulice, ne želeći da se predstavi.

Tokom opsežne istrage, koja je trajala i juče cijeli dan, ova ulica je bila pod opsadom brojnih policijskih patrola. Policajci su “češljali” svaki njen centimetar. Zaustavljali su i legitimisali prolaznike, a veći broj policajaca išao je do vrata do vrata okolnih kuća i stanova ispitujući da nisu vidjeli nešto sumnjivo. Na mjestu zločina bili su i visoki funkcioneri MUP-a RS, kao i i republički tužilac za organizovani kriminal Miodrag Bajić, te inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Kozarska ulica bila je blokirana nekoliko časova od raskrsnice prema Zelenom mostu do izlaza iz grada ka Jajcu.

Poznat policiji

Ubijeni Damir Ostojić poznat je policiji po krivičnim djelima. U Ostojićevom policijskom dosijeu, između ostalog, zabilježeno je i šest krađa koje je počinio prije 2000. godine. Osim toga, tokom 2011. osuđen je na šest mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 2.000 maraka zbog pokušaja ubistva na mah. Tada je pucao na Jelenka Sjenicu, koga je ranio. Te godine je dovođen u vezu sa drogom, a godinu kasnije je privođen i zbog izazivanja opšte opasnosti.

Ostojić je bio i vlasnik jednog kafića, a priča se da je držao i više aparata za igre na sreću. Njegova supruga Sandra vlasnica je salona za ljepotu. Ovaj par je u Banjaluci poznat i po “životu na visokoj nozi”, a uvijek su vozili skupe automobile. Iza Ostojića je ostalo troje djece.

glassrpske.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *