Useljenje studenata u banjalučki Prvi paviljon od februara

Društvo

Građevinski radovi na obnovi Prvog studentskog paviljona u Banjaluci su završeni, opremanje je u toku, i nadležni očekuju da bi od idućeg mjeseca stanari mogli useliti u sobe.

 

Kako je izjavio direktor Studentskog centra “Nikola Tesla” Dragoslav Topić, pokrenuli su proceduru za dobijanje upotrebne dozvole od Grada Banjaluka.

 

– Poučeni iskustvom u slučaju Drugog paviljona i studentske menze očekujemo da će i sada sve releventne institucije u što kraćem roku izdati potrebne papire, tako da početkom februara možemo očekivati useljenje studenata – rekao je on.

 

Podsjetio je da cijene smještaja ostaju na nivou prošlogodišnjih, 25 KM za dvokrevetne sobe i 20 KM za trokrevetne.

 

Podsjetimo da je dio studenata krajem prošle godine protestovao zbog kašnjenja sa useljenjem u domske sobe, nakon čega su brucoši u Drugom paviljonu oslobođeni dva mjeseca plaćanja “kirije”. Topić, međutim kaže da ne vidi razlog da se isto primjeni i za stanare Prvog paviljona.

 

– Koliko imamo saznanje rokovi nisu probijeni, možda par dana i mislim da neće biti potrebe za oslobađanjem studenata – izjavio je on.

 

Predsjednik skupštine studenata SC „Nikola Tesla“ Ljubiša Karlica poručio je da su u oba paviljona uslovi sada mnogo bolji nego ranije, te se nada da će i student biti zadovoljni.

 

– U razgovoru sa ministarstvom dobili smo informaciju da radovi nisu probijeni, tako da nećemo tražiti da studenti budu oslobođeni plaćanja smještaja. Dovoljno je ono što smo dobili, cijeli januar i februar stanari u Paviljonu dva ne plaćaju, a za Prvi paviljn se nadamo da će početi useljenje od februara – rekao je Karlica.

 

Kako nam je ranije potvrdio izvođač radova, aneksom ugovora radovi su prolongirani do kraja decembra prošle godine.

 

Dva paviljona Studentskog centra uništena su u nevremenu krajem 2017. godine. Radovi na obnovi, vrijedni 2,8 miliona KM, počeli su u maju prošle godine.

 

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđan Rajčević, koji je danas obišao Paviljon jedan, poručuje da je ovo “samo jedna od aktivnosti na poboljšanju studentskog standarda”, a razmatraće i zahtjev za sanacijom paviljona tri u Banjaluci.

 

– Pred nama su i aktivnosti u vezi izgradnje Studentskog centra u Lukavici, i na to će ministarstvo biti fokusirano narednih mjeseci- istakao je on.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *