Policija zabranila okupljanje građana na Trgu Krajine 18. marta

Aktuelno Društvo

Policijska uprava Banjaluka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja na Trgu Krajine 18. marta od 18 do 20 časova za koji su zahtjev podnijeli aktivisti grupe “Pravda za Davida”, objavila je Novinska agencija SRNA pozivajući se na izvore u banjalučkog Policijskoj upravi.

 

Policija je zabranu o javnom okupljanju obrazložila činjenicom da je posljednje prijavljeno okupljanje na Trgu Krajine 30. decembra prošle godine “imalo za epilog izvršenje više krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira, kao i uništavanja imovine za šta je podneseno više izvještaja o počinjenim krivičnim djelima i prekršajnih naloga”.

 

U Policijskoj upravi Banjaluka Srni su rekli da postoji bojazan da se sličan scenario ne ponovi i 18. marta i da su aktivistima grupe “Pravda za Davida” ponudili alternativnu lokaciju u Parku “Mladen Stojanović”, što su oni navodno izričito odbili

 

Prijavu za održavanje skupa na godišnjicu otmice i ubistva Davida Dragičevića je u svojstvu građanskog lica podnio aktivista “Pravde za Davida” Dragan Dabić.

 

– Srna je dobila informaciju o zabrani i objavila prije nego što sam preuzeo rješenje iz policije, rekao je kratko za Istinito Dragan Dabić i najavio da će svoj stav o zabrani okupljanja na Trgu Krajine iznijeti večeras na redovnom skupu pred Hramom Hrista Spasitelja.

 

Istinito

 

Tagged