Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Članak je filtriran: Ponedjeljak, 08 Oktobar 2018 - Istinito.com

Borenović: Zajednički blokovi ne dolaze u obzir

PDP ne može da prihvati ovakav izborni rezultat i zahtijevaće novo, ručno brojanje glasova izjavio je dans na koferenciji za novinare Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

On je dodao da su zabilježene brojne neregularnosti kroz izborni proces i da će danas predložiti argumente CIK-u.

Rekao je da iako je PDP ostvario odličan rezultat traziće da se utvrdi da li je ispoštovana izborna volja građana. Borenović je rekao da ne dolazi u obzir bilo kakav razgovor o zajedničkim blokovima ili formiranju Parlamenata sve dok se ne utvrdi stvarni izborni rezultat.

Mladen Ivanić, počasni predsjednik PDP-a je rekao da je trenutna razlika za srpskog člana predajedništva 60 hiljada i da se to neće značajnije mijenjati. Dodao je da je zadovoljan načinom na koji je vodio kampanju i da je njegova kandidatura pomogla njegovoj partiji koja će imati devet poslanika u NS RS, a dva na nivou BiH. Rekao je da je uvjeren da postoji potreba da se listići ponovo prebroje i da ne vidi zašto bi suprotna strana bila protiv ako su tako ubijeđeni u pobjedu.

nezavisne.com

Više...

Dodik: Premijer RS da bude iz SNSD

Milorad Dodik, lider SNSD-a i budući srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će SNSD istrajati na tome da premijer RS bude iz njihove stranke.

Dodik je održao pres konferenciju na kojoj je rekao da vjeruju da će to biti tako, te da će na nivou BiH nastojati "formirati srpski blok, ako ljudi iz opozicije budu željeli raditi s nama".

Rekao je da je ponosan na birače i svoju partiju. Da je očekivao bolji rezultat u Banjaluci, ali da je zadovoljan ukupnim rezultatom.

Zahvalio je Igoru Radojičiću, i rekao da je čudno što je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH iz SDS-a, prošao glasovima s ovog prostora.

Dodao je da možda SNSD nije dovoljno objasnio da je čovjek iz SDS gađao zoljom.

Istakao je da je apsolutni uslov da uđe u gradu Predsjedništva BiH da u njoj bude zastava RS, te dodao da vjeruje da je kompromis moguć.

nezavisne.com

Više...

Objavljene liste za Parlament BiH

Nakon obrađenih 58,9 posto glasova u Federaciji BiH te 76,03 posto u RS CIK je sačinio liste kandidata iz svih stranaka koji su u utrci za Parlament BiH.

Od kandidata SDA najviše glasova su dobili Šemsudin Mehmedović i Denis Zvizdić. Mehmedović je treći na izbornoj listi 4 (ZDK) i dobio je 19.938 glasova, dok je Zvizdić, koji predvodi sarajevsku listu za državni parlament, dobio 15.761 glas.

Na trećem i četvrtom mjestu od svih kandidata SDA za Parlament BiH su Nermin Mandra (ZDK) sa osvojenih 14.830 glasova i Safet Softić (TK) koji je osvojio 14.830 glasova.

Kada je riječ o listi HDZ-a BiH, Predrag Kožul je predvodi sa 14.918 glasova, a na drugom mjestu su Bariša Čolak i Nikola Lovrinović sa 9.813, odnosno 8.107 glasova.

Listu SDP-a predvodi Enver Bijedić (TK) koji je dobio 9.658 glasova, a slijede ga Zukan Helez (SBK) s 9.374 i Mustafa Šakić s 5.185 glasova.

Na listi DF-a za državni parlament prednjače Zlatan Begić i Vlatko Glavaš sa 4.630, odnosno 3.035 glasova.

Ismir Jusko (KS), Ćamil Zaimović (ZDK) i Adisa Omerbegović-Arapović kandidati su SBB-a s najvećim brojem glasova. Jusko je dobio 3.700, dok su Zaimović I Omerbegović-Arapović dobili 3.216, odnosno 2.263 glasa.

Na listi PDA najviše je dobio Mirsad Kukić (TK) i to 19.155 glasova, a na listi Naše stranke Predrag Kojović 5.106 glasova. Fuad Kasumović iz Nezavisnog bloka dobio je 7.359 glasova, a Kemal Ademović iz Naroda i pravde 4.719 glasova.

U Republici Srpskoj najviše glasova su na SNSD-ovoj listi dobili Nebojša Radmanović (33.750), Staša Košarac (28.283), Nenad Stevandić (19.442), Vojin Mitrović (18.921) i Lazar Prodanović (17.867).

Na listi Saveza za pobjede najviše glasova su dobili Obren Petrović (26.350), Dragan Mektić (19.404), Mirko Šarović (18.556) te Nenad Lalić (11.357).

klix.ba

Više...

Zaplijenjeno 900 kilograma droge,uhapšeno pet osoba

Na lokalitetu Krupac u Istočnom Sarajevu jutros je zaplijenjeno oko 900 kilograma skanka u kamionu crnogorskih registarskih oznaka, a slobode je lišeno pet lica, državljana Crne Gore, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH su istakli da je riječ o najvećoj zapljeni narkotika na području BiH, a droga je bila namijenjena ilegalnom narko-tržištu BiH, gdje dostiže cijenu veću od dva miliona KM, dok je višestruko veća u zemljama EU.

Akcija su rano jutros proveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ u saradnji Policijskom upravom Istočno Sarajevo, po nalogu Tužilaštva BiH.

Zaustavljena su dva kamiona sa prikolicama i jedno putničko vozilo, a droga je pronađena prilikom pretresa u jednom kamionu, dok je pet lica uhapšeno.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Ova lica su pod istragom zbog krivičnog djela organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa droge.

Tokom akcije ostvarena je izuzetna koordinacija i saradnja između Tužilaštva BiH i policijskih agencija koje su učestvovale u akciji.

Agencije

Više...

Saslušano 11 osoba u vezi sa navodnom kupovinom glasova

Službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo su, na osnovu operativnih saznanja i prijava građana, saslušali 11 lica u vezi sa navodnom kupovinom glasova tokom izbornog procesa.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo saopšteno je da će nakon dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu o preduzetim mjerama i radnjama.

Sokolačka policija zaustavila je juče u Ulici srpske sloge vozilo "golf dva" kojim je upravljalo lice čiji su inicijali D.J. /60/ sa Sokoca, koje je iz vozila u koloni ispalilo više hitaca u vazduh iz gasnog pištolja.

Policijski službenici oduzeli su oružje i municiju od ovog lica, koje je kažnjeno u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru Republike Srpske, navedeno je u saopštenju.

Agencije

Više...

Rezultati za Narodnu skupštinu RS

Na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske, na osnovu do sada obrađenih 74,06 glasačkih listića, vodi SNSD sa osvojenih 153.639 ili 32,68 odsto glasova.

Iza je SDS-a koji ima 89.521 ili 19,04 odsto glasova i DNS-a sa osvojenih 67.823 ili 14,43 osto glasova.

Prema jutrošnjim podacima Centralne izborne komisije BiH, slijede PDP sa 46.518 ili 9,9 odsto glasova, SP sa 38.949 ili 8,29 odsto glasova, NDP sa 18.858 ili 4,01 odsto glasova, "Zajedno za BiH" sa 17.251 ili 3,67 odsto glasova, te Ujedinjena Srpska sa 14.362 ili 3,06 odsto glasova.

Važećih listića ima 93,94 odsto, a nevažećih 6,06 odsto.

Poslanike u Narodnu skupštinu imalo je pravo da bira 1.260.597 birača, a kandidata je bilo ukupno 1.438 iz 31 političkog subjekta.

Agencije

Više...
Priključi se za RSS feed