Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Članak je filtriran: Ponedjeljak, 07 Maj 2018 - Istinito.com

Kleopatrin zahvat: Trik koji će svakog muškarca dovesti do ludila

Ko kaže da se penis muškarca može masirati samo ustima ili rukama?

S ovom tehnikom, koja se u Tantri opisuje kao "pompoir" masirate njegovu alatku na drugačiji način.

Za "Kleopatrin zahvat" vam treba malo vježbe i dobro istrenirani vaginalni mišići jer ga "masirate" upravo njima.

Dok on leži na leđima, vi sjedite na njega. Potom uzmite njegov penis u erekciji među svoje stidne usne, pa pokušajte da ga uvedete u sebe tako što naizmjenično napinjete i opuštate mišiće.

Važno je da pri tome ni vi ni partner ne pomijerate bokove. Kad je on u vama, pritiskate, gnječite i vučete pomoću muskulature.

Muškarci kažu da im je taj osjećaj intenzivan i jako seksi. Međutim, ova tehnika ne služi samo za njegovo zadovoljstvo. I za žene može biti ekstremno seksi! Osim toga, trenirate i vaginalne mišiće i sprječavate inkontinenciju.

Ovako se izvodi "pompoir" za početnike:

Pritiskati, kontrahirati, vući i gnječiti: to su četiri osnovna poteza koja se izvode kod "Kleoparinog zahvata".

Najbolje je da ga naučite tako što ćete zamisliti da je njegov penis olovka koju vrtite između palca i kažiprsta tako da oba prsta pomijerate u raznim smjerovima.

Upravo tako pokušavate "da obradite" njegov penis svojom vaginalnom muskulaturom. Vidjećete, ako vam ne uspije iz prvog pokušaja, isplati se - marljivo treniranje garantuje snažne orgazme...

(Telegraf.rs)

 

Više...

Migranti napravili šatorsko naselje u sarajevskom parku

U starom dijelu Sarajeva, tačno preko puta Gradske vijećnice, nedaleko od Baščaršije, nastalo je improvizovano šatorsko naselje u kojem boravi stotine ilegalnih migranata, a vlasti BiH ništa ne preduzimaju kako bi taj problem riješile, pišu sarajevski mediji.

Kako navodi “Klidž.ba”, dok se nadležni ne dogovore na koji način će riješiti taj problem, situacija kod Vijećnice se pogoršava, migranti pristižu, a građani strahuju od izbijanja bolesti, jer migranti nemaju uslove za održavanje higijene.

“Najveći problem je smještaj, nedostaju nam i šatori, sinoć su dvojica migranata spavala na otvorenom. Građani i dalje pomažu i policija je uvijek tu, dežura, nema nikakvih problema i incidenata, nekada se oni između sebe posvađaju, ali to nije ništa zabrinjavajuće”, rekla je jedna od građanki.

Portparolka sarajevskog MUP-a Suvada Kuldija rekla je da do sada nije bilo narušavanja javnog reda.

“Mišljenja građana su podijeljena. Mnogi pomažu migrantima, dok drugi osuđuju one koji to rade i zahtevaju da se ovaj problem riješi. Nema nikakvih većih problema, a svi manji incidenti koji su zabilježeni nastali su zbog njihovog međusobnog neslaganja. I kada policijski službenici izađu na teren, oni ne žele da podižu nikakve prijave”, rekla je Kuldija.

Prema podacima granične policije, od početka ove godine registrovan je ulazak više od 2.000 migranata, ali nije poznato koliko njih je ostalo u BiH, a koliko je nastavilo put prema zemljama Evropske unije.

Agencije

Više...

Petrovo: Mještani saniraju štetu od nevremena

Potoci i rijeke su se vratili u korita, ali su ostavili probleme u Petrovu gdje stanovništvo zbraja štetu.

Dvadesetak domaćinstava je poplavljeno, a stotinak zaplavljeno. Mila Stefanović priča da su dobro prošli, jer su sekunde dijelile podivljaju rijeku da joj uđe u kuću.

“Voda šiba skroz je ispred kuće, bila pošla u kuću zapljuskivati. To sam malo spriječila pošla je odstupati, kad sam vidjela štala da kreće, to je bilo najgore”, ispričala je Mila Stefanović Petrovo.

Širom opštine danas se čiste okućnice, podrumi, pomoćni objekti. Mještani ne pamte ovakvo nevrijeme. Dijelovi Petrova su povremno bez vode, kvar se sanira.

“Sve kanistere nanosim vodu sebi, pa u njc da imamo”, kaže Ljubica Gojković, Kaluđerica.

“Nisam mogao sići na ovaj put u dvorište, jer je toliko bila jaka bujica, odnijela, vadio mreže grabuljama. Zakačio za žicu za malo mene nije tamo odnijelo s onog zida kad smao otišo da vidim preljeva li preko čizme. Ovo je nezapamćeno, nikad nije ovako bilo”, rekao je Dimitrije Cvijanović, Kaluđerica.

Vodena stihija je nosila plastenike i stoku, odnijela dva mosta. Poplavljeni su i privredni objekti. U jednoj od pilana uništeni su sirovina i poluproizvodi za izvoz. Šete se mjeri desetinama hiljada maraka.

“Onda su nam zaplavljeni neki motori koje smo trenutno povadili, sušimo ih, i evo čistimo te hale”, kaže Uroš Todorović.

Konačnu štetu će da utvrdi komsija koja će obići privrednike, domaćinstva i poljoprivredno zemljište.

Komsija na terenu popisuje štetu. Prve procjene kažu da je samo šteta na infrastrukturi oko pola miliona maraka.

I putevi su uništeni. Nekim se ni danas ne vozi pa su pojedina sela odsječena. Nadležni su, zato, jutros proglasili vanredno stanje.

“U prekidu je put prema MZ Krtova, most je potpuno odnešen, put prema Breziocima je takođe u prkekidu, put prema manastiru i MZ Kaluđerica, je u prekidu za teretni saobraćaj”, iujavio je Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo.

Ne mogu sami, kažu u opštini Petrovo. U pomoć su pozvali nadležna ministarstva, Oružane snage i Republičku upravu civilne zaštite. Prioritet im je osposobljavanje saobraćajnica.

ATV

Više...

Banjaluka ostaje bez kuvara: Za mjesec u Crnoj Gori zarade koliko kod kuće za godinu

Banjaluka će uskoro ostati bez kuvara, ako ugostitelji ne povećaju plate i ne prijave radnike koji masovno odlaze vani, gdje su plaćeni i do deset puta više.

Tvrde ovo kuvari koji napuštaju banjalučke kuhinje i odlaze preko grane, a posljednjih godina sve je popularnije i jadransko primorje. Zašto i ne bi, kada su plate u Banjaluci oko 800 KM mjesečno, a na prmorju tokom sezone mogu da zarade i do 8.000 KM. Dok ugostitelji kukaju da ne mogu naći kvalitetne radnike, profesionalci pakuju kofere i odlaze tamo gdje su više cijenjeni.

– Promijenio sam nekoliko restorana, radio po cijele dane prijavljen na četiti sata, sa dnevnicom od 35 KM. Nakon sedam godina odlučio sam da odem u Makarsku, jer za vrijeme ljetnje sezone zaradim svoju godišnju platu – kaže kuvar Darko, koji će u Makarskoj imati mjesečno oko 4.000 evra, a od Banjaluke je udaljen samo tri sata vožnje.

Upravo zbog vrtoglavih plata, poslije Nemačke, Austrije i skandinavskih zemalja, Hrvatska i Crna Gora postaju obećane zemlje za kuvare. Ako vlasnici restorana nešto ne poduzmu, za dvije godine ostaće skroz bez radnika, smatra jedan od najboljih banjalučkuh kuvara i profesor Ugostiteljskse škole Predrag Tošić.

– Teško je naći dobrog kuvara. To podrazumijeva da bez problema može da radi svoj posao, ali, sa druge strane, takvog kuvara treba mnogo platiti. Problem je što gazde žele da im oni savršeno rade za 700 KM. Znam bar 20 kuvara koji vani rade za više od 2.000 evra. Tako da možemo jasno izračunati zašto kuvari odlaze – kaže Tošić, dodajući da su iz nekog ugla i ugostitelji u pravu, jer nisu svi kuvari profesionalci.

– Problem je što nove generacije preko noći žele da imaju sjajne uslove i dobru platu, ali jasno je da profesionali kuvar ne može biti onaj sa godinom ili dvije iskustva – smatra Tošić.

Kaže da ukoliko gazde žele da kuvari ne napuštaju svoj grad, moraju ih vezati ugovorom, ulagati u njihovo usavršavanje i davati im kvalitetnije plate.

U odbranu vlasnika ugostiteljskih objekata nije stao ni predsjednik Udruženja radnika ugostiteljstva i turizma, Željko Tatić, koji je i sam pronašao posao na primorju za nekoliko kvalitetnih kuvara iz Banjaluke.

– U Banjaluci imamo preko 1.000 ugostiteljskih objekata, a u 70 odsto lokala radnici su prijavljeni na minimalac i mizerno plaćeni. Kuvari u većini slučajeva nemaju plaćen odmor i rade za dnevnice od 20 ili 30 KM – kaže Tatić, dodajući da neki restorani rade godinama, upravo jer poštuju svoje radnike.

Tatić kaže da mnogi kuvari rade po cijele dane za 400, 500 KM mjesečno, prijavljeni na četiri sata.

– Gazde voze auta od 100.000 evra, a radnicima duguju plate po dva mjeseca i naravno da će ljudi odlaziti, jer žele da prežive. Dok god bude tako, gazde će se mučiti da nađu radnike koji će sve više odlaziti – dodaje Tatić.

Vlasnici restorana sa kojima smo pričali kažu da kuvari često sami daju otkaz, a da se nisu ni potrudili da zadovolje kriterijume za veću platu, te da će dobrog radika, koji hoće da radi, svako dobro platiti. Međutim, ipak ne kao preko grane.

Više loših primjera

Da ne bude sve crno, u Banjaluci postoje restorani koji dobro rade, a vlasnici poštuju svoje radnike, ali su, nažalost, u manjini. U manjini su i kuvari koji mogu dobro da žive od svog posla i koji se njime bave godinama, pa takve možemo nabrojati na prste. Jedan od vlasnika restorana rekao nam je da bi svojim kuvarima dao šta god traže, jer upravo zbog njihovog rada lokal godinama funkcioniše.

SrpskaInfo.com

Više...

Žena hranila golubove, pala s prozora i nastradala

Šezdesetsedmogodišnja H. Bojčić ostala je na mjestu mrtva poslije pada sa drugog sprata stambene zgrade u mostarskom naselju Tekija na broju 22.

Do tragedije je došlo sinoć, kada je nesretna žena pala kroz prozor stana u kome je živjela.

Kako je za "Faktor" potvrđeno u Operativnom centru MUP-a HNK, u 19. 45 sati je stigla prijava da je osoba pala s prozora. Policija je odmah izašla na mjesto događaja i obavila uviđaj.

Utvrđeno je da je najvjerovatnije riječ o nesretmnom slučaju, jer nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na postojanje bilo kakvih sumnjivih okolnosti, odnosno da je smrt nastupila usljed krivičnog djela.

"Tragovi pronađeni obdukcijom ne upućuju na nasilje, sve ukazuje da je u pitanju nesretan slučaj, no nećemo donositi bilo kakvu odluku dok se na saslušaju svi svjedoci", rekao je postupajući kantonalni tužilac.

Pomenuti portal nezvanično javlja da je stradala žena u momentu pada s prozora hranila golubove, a u stanu nije bila sama.

Nadležni će obaviti sve potrebne procedure, a istraga u ovom slučaju je u toku.

(Faktor.ba)

Više...

Za pet godina oprano 70 miliona KM

U BiH je u legalne novčane tokove u proteklih pet godina ubačeno gotovo 70 miliona maraka opranog novca, a prijave o sumnjivim transakcijama su mahom stizale od banaka i mikrokreditnih organizacija.

Najnoviji podaci o vrijednosti ilegalnog novca u legalnim tokovima sažeti su u izvještaju o radu Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH za prošlu godinu.

Sprovedenim istragama utvrđeno je da je lani kroz finansijski sistem u legalne novčane tokove BiH ubačeno 10,27 miliona maraka nelegalno stečenog novca.

"Pričinjena materijalna šteta od prijavljenih krivičnih djela ukupno je iznosila dva miliona, a stečena imovinska korist oko 8,93 miliona KM", piše u izvještaju SIPA.

Podaci inspektora pokazuju da je lani materijalna šteta po budžete, identifikovana podnesenim izvještajima o postojanju osnova sumnje o počinjenim krivičnim djelima iz oblasti finansijskog kriminala, iznosila 16,57 miliona, a nezakonito stečena imovinska korist iznosi nešto više od šest miliona KM.

Slična situacija je zabilježena i u proteklim godinama, a iz ranijih podataka SIPA o vrijednosti opranog novca je vidljivo da su se iznosi kretali od sedam do čak 32 miliona maraka na godišnjem nivou.

Među sumnjivim transakcijama koje su prijavljivale banke veći broj se odnosi na učestale prilive iz inostranstva na račun stranog predstavništva u BiH, ino-prilive na račun pravne osobe u BiH iz nekooperativnih zemalja, sumnjive uplate od strane nevladinih organizacija na račun fizičkih lica te razne gotovinske uplate na lične račune.

Sumnje su stvarali i polozi gotovine na račun pravne osobe koji znatno odstupaju od prethodnog poslovanja, prilivi u korist fizičke osobe koja nije stanovnik BiH sa of-šor destinacije na osnovu konsultantskih usluga, a provjeravane su i činjenice koje su ukazivale na poslovne malverzacije i korupciju.

Najčešća obilježja sumnjivih transakcija prijavljenih od ostalih obveznika su, kako su ranije pojasnili u SIPA, bile gotovinska otplata kredita bez porijekla novca, učestali ino-prilivi putem sistema brzog prenosa novca u korist računa fizičke osobe te prijevremena otplata lizing aranžmana.

Direktor SIPA Perica Stanić navodi da je lani ostvarena specifična saradnja Finansijsko-obavještajnog odjeljenja te institucije u oblasti sprečavanja i istraživanja krivičnih djela pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

"Ta saradnja se odvija preko Egmont grupe i u 2017. godini to odjeljenje je ostvarilo saradnju sa 40 zemalja. Agencija je u istom periodu realizovala sve naredbe Suda i Tužilaštva BiH na otkrivanju tih krivičnih djela", kazao je Stanić.

(Glas Srpske)

Više...

Vučić i Erdogan: Ubrzati izgradnju autoputa Beograd- Sarajevo

Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Turske Redžep Tajip Erdoan ocijenili su u Ankari da su odnosi dvije zemlje dobri, založili se za mir na Balkanu, te istakli da projekat kružnog autoputa Beograd-Sarajevo treba sprovesti u najkraćem periodu.

Vučić je na konferenciji za novinare, nakon susreta sa Erdoanom, rekao da je dogovoreno da bude ubrzan projekat izgradnje kružnog autoputa Beograd-Sarajevo, odnosno izgradnja dionice Požega-Kotroman prema Višegradu i istovremeno preko Kuzmina do Rače prema Bijeljini.

"Tako bi bio napravljen krug Beograd-Sarajevo, što je od ogromnog značaja za Srbe i Bošnjake", rekao je Vučić.

On je zamolio Erdogana da, ako može, podstakne i ubrza u BiH proces izgradnje autoputa Beograd-Sarajevo, te naglasio da u vezi sa modelom tog puta neće biti problema sa Srbijom, koja će preuzeti dio budžeta finansiranja.

Vučić je zahvalio Erdoganu što ulaže napore u očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu, te naglasio da je Turska u Srbiji sve prisutnija ne samo u ekonomskom, nego i u političkom smislu.

"Zato je važno imati parnterske odnose sa Turskom, to je dodatna garancija da ćemo sačuvati stabilnost. Sve više stvari nas vezuje za Tursku, prepoznajemo ozbiljnog partnera i prijatelja, nastavićemo saradnju na svim poljima - privrednim, sportskim, društvenim", rekao je Vučić, navodeći da se broj turista iz Turske udvostručuje.

On je zahvalio turskim investitorima što su oživjeli mala mjesta u Srbiji, te naveo da je Srbija zainteresovana i za gasovod "Tanap", kao i za "Turski tok" jer, kako je naveo, od nekog mora dobijati gas ako bude prekida dostave kroz Ukrajinu.

Vučić je zahvalio Erdoganu za veličanstven doček i naglasio da uskoro očekuje Erdoana u Srbiji.

Erdoan je rekao da je projekat auto-puta Beograd-Sarajevo, koji podržava Turska, veoma važan, jer će ojačati odnose u regionu, doprinijeti regionalnom miru i prosperitetu.

On je naglasio da je to jedan od projekata prijateljstva koji će biti realizovan u najkraće vrijeme.

Navodeći da postoje i neki kojima smetaju dobri odnosi Turske sa Srbijom i BiH, Erdogan je istakao da Turska želi da posebno na Balkanu bude uspostavljen vječni mir.

On je naglasio da turske investicije predstavljaju veliku priliku za nova radna mjesta i oživljavanje regiona, te napredak i ekonomsku stabilnost na Balkanu.

On je naveo da Zapad ima problema sa aktivnim turskim djelovanjem na Balkanu i da Zapadu smetaju brojne turske aktivnosti.

"Ali, smetalo im ili ne, mi ćemo posebno na zapadnom, Balkanu uraditi sve što možemo kako bismo ojačali mir i stabilnost", rekao je Erdogan.

On je rekao da građani Sandžaka predstavljaju najjači most između Turske i Srbije i da se ulažu napori da se ojača ova veza.

Erdogan je zahvalio "braći iz Novog Pazara" koji su mu dodijelili tutulu počasnog grđanina Novog Pazara, te podsjetio da je i Vučić tu titulu dobio 2015. godine.

Agencije

  • Objavljeno u Region
Više...

Madrid: Đoković slavio nad Nišikorijem

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspješno je započeo nastup na Mastersu u Madridu pobjedom nad Keijem Nišikorijem u prvom kolu i to 7:5, 6:4.

Đoković je u duelu koji je okarakterisan i kao potencijalno “Grend slem finale” odigrao veoma dobro protiv raspoloženog protivnika i posao završio za okruglo dva sata.

Novak je u nekim trenucima podsjetio na period kada je bio u najboljoj formi, posebno kada je u pitanju ritern koji je funkcionisao izuzetno tokom većeg dijela susreta.

Od samog starta je bilo očigledno da je raspoložen za igru, čisto je udarao lopticu i nije ga omeo ni pad koncentracije sredinom prvog dijela, ekspresno je napravio ribrejk i nastavio da pritiska rivala. Ovaj je popustio u samom finišu i srpski predstavnik je poveo 1-0.

Nakon nešto nervoznijeg početka drugog seta, Đoković se stabilizovao i ponovo ulazio u teren kada god je bilo moguće. I Nišikori je podigao nivo igre.

Kao i u prvom, sačekao je svoju priliku u završnici drugog seta, osjetio da ima dobar ritam i u 10. gemu izvršio novi pritisak. Nekoliko šansi je propustio, ali je ritern odlično funkcionisao i Đoković je obezbijedio drugo kolo i duel sa pobjednikom susreta Danil Medvedev – Kajl Edmund.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6 685 828 dolara, a titulu brani Rafael Nadal.

B92

  • Objavljeno u Sport
Više...

FMP savladao Partizan i preuzeo prvo mjesto

Košarkaši FMP Železnika pobjedili su u sedmom kolu Partizan 87:82 i prezeli prvu poziciju u grupi B lige Srbije.

Ključna je bila druga četvrtina u kojoj su „crno-bijeli“ postigli samo četiri poena a FMP Železnik je stekao velikih 20 poena prednosti.

Tek u posljednoj četvrtini razigao se Najdžel Vilijams Gos pa je Partizan prišao i zaprijetio ali je domaći tim uspio da sačuva prednost i na kraju ostvari željeni trijumf sa više od četiri poena.

Najefikasniji igrač u FMP bio je Majkl Odžo koji je postigao 21 poen i imao 17 skokova, dok je poen manje postigao Jeremić.

Kod Partizana Đorđe Gagić je imao 25 poena dok je Vilijams- Gos imao na kraju 18 poena od kojih je 15 dao u drugom poluvremenu.

SrpskaInfo

  • Objavljeno u Sport
Više...

Karadžićev brat osuđen na dvije godine zatvora

U Višem sudu u Kragujevcu izrečena je presuda Luki Karadžiću kojom je osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula djevojka iz Banje.

Portparol Višeg suda Svetlana Simović je rekla za "RTS" da je Karadžiću izrečena i mjera bezbjednosti, zabrana upravljanja motornim vozilom, takođe u trajanju od dvije godine.

Riječ je o nepravosnažnoj presudi, na koju Luka Karadžić ima pravo žalbe.

Luka Karadžić, inače brat Radovana Karadžića, okrivljen je za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, počinjeno u julu 2005. godine na putu Kragujevac-Mali Požarevac.

Suđeno mu je u ponovljenom postupku budući da je Vrhovni kasacioni sud 2013. godine ukinuo presudu Višeg i Apelacionog suda u Kragujevcu, prihvativši zahtjev za zaštitu zakonitosti javnog tužioca.

Predmet je vraćen Višem sudu na ponovno odlučivanje.

 

Agencije

  • Objavljeno u Region
Više...
Priključi se za RSS feed