Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Članak je filtriran: Srijeda, 13 Juni 2018 - Istinito.com

Blagić nakon saslušanja u MUP-u: SNSD pretvorio Republiku Srpsku u policijsku državu!

Žalim što se Republika Srpska, sa SNSD-om na čelu, pretvara u policijsku državu, gdje se pritvaraju i hapse pošteni ljudi, dok se ubice slobodno šetaju zemljom, rekao je lider pokreta "Restart Srpska" nakon informativnog razgovora u policiji.

Predsjednik "Restart Srpska" Stefan Blagić u srijedu popodne je saslušan u policiji zbog učešća na protestima protiv poskupljenja goriva u Republici Srpskoj. U policiji je zadržan oko tri časa.

- Zadržan sam gotovo tri i po sata u policijskoj stanici, odnosno taman toliko da ne mogu stići na proteste zbog poskupljenja goriva, jer sam pušten malo poslije 18.00 časova, rekao je Blagić za Istinito.

Kaže da je iz pitanja koja su mu postavljana zaključio da su u policiji pokušali da mu odgovornost za organizovanje protesta u Banjaluci.

- Zanimljivo je da su pokušali da kompletne proteste prikažu kao isključivo moju odgovornost, kako bi mi mogli napisati drakonske kazne. Ipak, mislim da im to nije pošlo za rukom. Žalim što se Republika Srpska, sa SNSD-om na čelu, pretvara u policijsku državu, gdje se pritvaraju i hapse pošteni ljudi, dok se ubice slobodno šetaju zemljom, zaključio je Blagić.

U objavi na Fejsbuku Blagić je kritikovao rad MUP-a koji, kako je rekao, ne privode kriminalce i ubice već one koji ukazuju na loše stanje u društvu.

Istinito

Više...

Stanivuković na slobodi: Nastavljamo proteste, biće borba neprestana! (VIDEO)

Nakon izlaska sa saslušanja u Policijskoj stanici u Lazarevu, odbornik PDP Draško Stanivuković obratio se javnosti u kratkom videu ovjavljenom na svojoj Fejsbuk stranici.

- Uručili su mi četiri prekršajne prijave od kojih je svaka 500 do 1000 KM. Ovo privođenje ne treba da nas zaplaši. Borbu nastavljamno dalje, već sutra, rekao je Stanivuković.

On je najavio hitan sastanak svog tima već večeras i pozvao građane da i sutra nastave sa aktivnostima i pritiskom na Vladu RS da se cijene goriva dodatno smanje.

- Nije tačno da sam organizovao proteste u Poršeu sa švedskim tablicama, kako je to objavio RTRS, rekao je Stanivuković i najavio tužbu protiv Javnog servisa.

- Idemo dalje, nastavljamo borbu, neka bude borba neprestana! - poručio je Stanivuković.

Istinito

Više...

PDP: Hapšenje Stanivukovića je dokaz panike u redovima vlasti

Gradski odbor PDP Banjaluka osudio je hapšenje Draška Stanivukovića, odbornika PDP-a, ističući da je to dokaz da je režim potpuno izgubio kompas i da je spreman na represivne mjere kako bi se održao na vlasti.

- Hapšenje pred kamerama, sa lisicama, uprkos činjenici da je Stanivuković policajcima rekao da ce se u 18.00 časova javiti na informativni razgovor na koji je pozvan, pokazuje da je zbog dramatičnog pada podrške zavladala tolika panika u SNSD-u da su počeli da se ponašaju nerazumno i da je njihov režim spreman da ide protiv svog naroda, navodi se u saopštenju.

U PDP ističu da sila i pritisak koji provodi MUP RS, uz podrsku RTRS, prema svakome ko misli drugačije, neće dati rezultat, jer je narod Banjaluke pokazao da se više ne boji i da im je dosta SNSD-ove strahovlade.

Istinito

Više...

Klub odbornika "Sloboda": Oslobodite Stanivukovića!

Partija „Sloboda“ i Klub odbornika „Sloboda“ pozvali su pripadnike MUP-a RS da što prije oslobode uhapšenog odbornika Skupštine grada Banjaluka Draška Stanivukovića i da se ponašaju u skladu sa zakonom.

- Podsjećamo da po članu 17 Poslovnika Skupštine grada odbornik ne može biti pozvan na krivičnu odgovornost, pritvoren ili kažnjen za izraženo mišljenje ili za način glasanja u Skupštini, navodi se u saopštenju.

Klub „Sloboda“ poziva odbornike Skupštine grada da u znak solidarnosti sa kolegom Stanivukovićem sutra bojkotuju otvaranje kružnog toka i drugih manifestacija u gradu.

Istinito

Više...

Policija uhapsila Draška Stanivukovića zbog pokušaja blokade saobraćaja (FOTO/VIDEO)

Policija je danas popodne uhapsila Draška Stanivukovića, odbornika PDP i jednog od organizatora protesta protiv poskupljenja goriva u Banjaluci.

Grupa vozača koja je pokušala da blokira saobraćajnice u centru Banjaluke, na prilazu Administrativnom centru Vlade RS spriječena je u toj namjeri, a Draško Stanivuković je uhapšen i sproveden u Policijsku stanicu u Lazarevu.

Nezadovoljni vozači ipak su zaustavili svoje automobile na prilazima Banjaluci, a blokada saobraćaja bilo je i u Gradišci, Bijeljini i drugim gradovima.

I pored jakog nevremena i ogromnog pritiska policije, vozači su izdržali i blokada je potrajala oko pola sata na magistralnom putu Banjaluka - Gradiška.

Istinito

Više...

Oduzeta roba vrijedna 75 hiljada KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH oduzeli su različitu tekstilnu robu i sportsku obuću u vrijednosti od 75.000 KM prilikom operativnog rada na putu Tuzla-Sarajevo, na graničnom prelazu Rača, te na području regionalnog centra Tuzla.

Na putu Tuzla-Sarajevo otkriveno je 676 komada tekstilnih proizvoda bez dokumentacije o porijeklu, saopšteno je iz UIO.

Prilikom kontrolnih aktivnosti na graničnom prelazu Rača u dva odvojena slučaja pronađena je i oduzeta različita tekstilna roba tokom pokušaja krijumčarenja u BiH.

Provjerama prometa i porijekla robe u još dva odvojena slučaja na području regionalnog centra UIO Tuzla privremeno su oduzeta 1.152 para patika robnih marki "Adidas" i "Konvers".

Protiv počinilaca ovih nezakonitosti, u skladu sa Zakonom o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

U toku preduzimanja mjera, službenici UIO koristili su specijalističku opremu za pregled vozila, koju je Upravi donirala Ambasada SAD posredstvom programa EKSBS.

Agencije

Više...

Japanka muža proglasila mrtvim, on došao kući

Jedna Japanka je nekog davljenika identifikovala kao svog nestalog muža, ali joj je muž sada, godinu dana kasnije, živ i zdrav došao kući.

Tokijska policija je danas saopštila da je tijelo nađeno juna 2017. godine u jednoj rijeci bio neki drugi nestali čovjek.

To tijelo je poslije "pozitivne" identifikacije žene i dva rođaka predato njihovoj porodici, a da je to bila greška ispostavilo se ovih dana kada je žena obavijestila policiju da se njen nestali muž ipak vratio kući.

Policija nije saopštila gdje je on bio čitavu godinu i šta je radio.

Pepeo u međuvremenu kremiranog tijela davljenika biće dat njegovoj porodici.

Policija se izvinila zbog greške i obećala preduzimanje mjera da se to ne bi ponovo dogodilo.

Agencije

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Za sutra narandžasto upozorenje za BiH

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je narandžasto upozorenje za stanovnike dijelova Bosne i Hercegovine, a kako navode meteorolozi, pojava zbog koje se poziva na oprez su intenzivne padavine.

Područje odnosno lokacija, za koju se izdaje upozorenje je sjeveroistočna i centralna Bosna, a interval za koji se izdaje upozorenje je četvrtak.

Meteorolozi napominju da je očekivana količina padavina od 30 do 60 litara po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom, piše N1.

Više...

Tri nova slučaja morbila u Banjaluci

U Srpskoj su od juče zabilježena još tri slučaja malih boginja, a riječ je o dvije odrasle osobe i jednom djetetu.

Svi su iz Banjaluke, sa lakšom kliničkom slikom i nisu epidemiološki povezani, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

– U periodu od 6. marta do danas prijavljeno je ukupno 69 oboljelih od morbila. Do sada je bila hospitalizovana 41 osoba, a na Klinici za infektivne bolesti trenutno nema oboljelih od morbila. Od ukupnog broj oboljelih u RS, 58 nije vakcinisano ili je nepotpuno vakcinisano za svoju dob ili su nepoznatog vakcinalnog statusa – kaže epidemiolog Ljubica Jandrić.

Prema njenim riječima, jedna od najvažnijih mjera je provjera vakcinalnih kartona i vakcinacija djece i omladine prema obaveznom kalendaru, a potom vakcinacija nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih MRP vakcinom koja štiti od morbila, rubeole i parotitisa.

Agencije

Više...

Niže cijene goriva od sutra i u RS

Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma.

Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

Podsjećamo da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj.

"Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara. Ukoliko bi se pravilo poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena EURO DIZEL 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok je BMB 95 bio 2,25 KM", navedeno je iz Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Ministarstvo trgovine i turizma će na sutrašnjoj redovnoj sjednici informisati Vladu Republike Srpske o kretanju cijena naftnih derivata u Republici Srpskoj.

nezavisne.com

Više...
Priključi se za RSS feed