Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Članak je filtriran: Petak, 08 Juni 2018 - Istinito.com

Nevrijeme u Doboju obaralo drveće (FOTO)

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i grmljavinom zahvatilo je u večernjim satima Doboj. Pojedini putevi su bili blokirani zbog oborenog drveća.

Na raskrsnici magistralnih puteva Doboj-Tuzla i Derventa-Brod saobraćaj se odvija otežano jednom saobraćajnom trakom zbog velike količine vode na kolovozu, saopšteno je večeras iz Auto-moto saveza Republike Srpske (AMS).

Prvobitno je saobraćaj otežavalo srušeno stablo, a nakon što je uklonjeno, na kolovozu je voda koja ne može da se povuče, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se, zbog obilnih pljuskova koji su zahvatili pojedina područja Republike Srpske, saobraćaj lokalno odvija usporeno i otežano.

Iz AMS mole vozače za opreznu i sporiju vožnju.

Dobojski.info

Više...

Od institucija sam dobio samo prijave za klevetu

U Banjaluci je nastavljeno okupljenja građana „Pravda za Davida“ . Davor Dragičević predao novih 50 prijava u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Istina i pravda. Dvije riječi koje odzvanjaju Banjalukom dva i po mjeseca. U te dvije riječi smještena je borba Davora Dragičevića i grupe „Pravda za Davida“ da se sazna istina i konačno rasvijetle sve okolnosti smrti Davida Dragičevića. Nijednu informaciju nisam dobio, ali sam zato dobio prijave za klevetu – rekao je Davor.

"Dragi moj sine, dušo moja. Dragi naš Davide, dušo naša. Od institucija dobio sam samo tužbu za klevetu. Tražimo mir i dostojanstvo! Mi smo ljudi, tražimo najjednostavnije dvije riječi koje su njima najteže: istinu i pravdu", rekao je Davor i dodao:

"Svakim danom dokazujete da rušite red i zakon, da rušite institucije ove države. Mi smo tu da ih branimo, prevariti nas nećete."

Nakon Davorovog govora, puštena je Davidova pjesma „Klinac iz geta“, tokom koje su okupljeni podigli šake u vazduh i zajedno pjevali. Ostajemo ovdje – poruka je građana i 75-og dana okupljanja na Davidovom trgu.

Okupljeni su uputili poruku i Miroslavu Lazanskom, zbog njegovih izjava koje je rekao na RT RS-u.

Davor Dragičević podnio je danas novih pedeset prijava Tužilaštvu u Banjaluci za krivično djelo ubistvo Davida Dragičevića, kao i novi zahtjev za dostavu foto-dokumentacije sa prve obdukcije koju je obavio Željko Karan, a koja je sastavni dio obdukcionog zapisnika.

(BN televizija)

Više...

Banjaluka: Policajac automobilom udario ženu i pobjegao

Policajac na službi u Kazneno-popravnom zavodu „Tunjice“ u Banjaluci Mladen Krička udario je automobilom Milijanu Ninković iz Banjaluke, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta. Samo zahvaljujući savjesnom građaninu koji je brzo reagovao, ali i cijeli događaj snimio telefonom, izbjegnuta je velika tragedija. Policija je uhapsila osumnjičenog.

Dok je prelazila ulicu na pješačkom prelazu na banjalučkom „Zapadnom tranzitu“, Milijanu Ninković udario je automobil. To je posljednje čega se sjeća. Probudila se, kaže, u bolnici, gdje su joj saopštili šta se dogodilo. Veliki broj povreda po cijelom tijelu svjedoči koliko je udarac bio jak.

Da stvar bude još gora, vozač „golfa“ je pobjegao sa lica mjesta. Saznali smo da je riječ o čuvaru u KPZ „Tunjice“ u Banjaluci. Nesrećnoj ženi pomogao je jedan građanin koji je bio i svjedok nesreće. Ninkovićeva, ogorčena na ponašanje vozača, najavljuje tužbu.

Iz Ministarstva pravde Republike Srpske, u čijoj nadležnosti su zaposleni u kazneno-popravnim ustanovama, još nismo dobili odgovor šta će preduzeti o ovom pitanju.

Iz Policijske uprave Banjaluka potvrdili su nam da su zaprimili prijavu o pomenutoj saobraćajnoj nesreći.

Operativnim radom policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su istog dana oko 21,oo čas identifikovali i lišili slobode M.K. (1971) iz Banjaluke.

Ninkovići pozivaju građanina koji je pomogao Milijani da im se javi, jer žele lično da mu zahvale. Upravo zahvaljujući nepoznatnom savjesnom građaninu izbjegnuta je velika tragedija, jer je povrijeđena žena izgubila svijest i ostala da leži na pješačkom prelazu.

BN

Više...

Tramp: Rusiju treba ponovo primiti u društvo G8

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je uoči polaska na samit G7 u Kanadi, da članstvo Rusije u G8 treba da bude obnovljeno.

- To je bila G8 zato što je tamo bila Rusija, a sada Rusije tamo nema.Ja volim našu zemlju, ja sam bio najstrašniji noćni košmar Rusije, rekao je Tramp novinarima u Vašingtonu .

- Rusija treba da mude na tom susretu. Zašto mi održavamo samit bez učešća Rusije u njemu? Ja bih preporučio da im se dozvoli jer Rusija treba da bude na sastanku, da bude učesnik, dodao je američki lider.

- Dopada li vam se to ili ne, to može da bude politički nekorektno, ali mi moramo da upravljamo svijetom. I na G7, koja je bila G8, oni su odbacili Rusiju. Oni trebaju dati mogućnost Rusiji da se vrati, jer rusija mora da bude za pregovaračkim stolom, rezimirao je Tramp.

Grupa zemalja G7 je društvo ekonomski razvijenih zemalja, koje čine Velika Britanija, Njemačka, Italija, Kanada, SAD, Francuska i Japan.U formatu "sedmorke" organizacija je postojala od 1976-1997. godine. Nakon pridruženja Rusije, društvo velikih ponijelo je naziv Grupa osam. U martu 2014. godine, zbog situacije u vezi sa Ukrajinom i krize koja je nastupila u odnosima između Ruske Federacije i zapadnih zemalja, odlučeno je da se vrate u format sedmorke.

U kanadskom turističkom centru La Melbe (Kvebek) danas se održaba samit G7.

Istinito

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Erdoan obećao Narodne kafane sa besplatnim kolacima i čajem

Turska se uveliko priprema za predstojeće predsjedničke izbore 24. juna, a u kampanji koja je u toku, ključni kandidat za tu poziciju, aktuelni predsjednik Redžep Tajip Erdoan obećao je da će širom zemlje biti otvorene Kirathane, “Narodne kafane” u kojima će se građanima tokom 24 sata nuditi besplatni kolači, kafa i čaj.

"Uz Božju volju uskoro ćemo napraviti korak dalje i otvorićemo Narodne kafane. Tamo će i mladi i stari moći da dođu, sjednu i uz besplatnu kafu, kolače i čaj listaju novine ili čitaju knjigu", rekao je Erdoan na predizbornom skupu u jugoistočnoj pokrajini Hataj.

Kultura ispijanja čaja i kafe u Turskoj stara je stotinama godina, a 2013. godine UNESCO je na popis nematerijalnoga kulturnog dobra dodao poseban način pripreme turske kafe.

Postupak je nazvan simbolom prijateljstva i gostoljubivosti, javile su agencije.

Agencije

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Blažić stigao pješke iz Banjaluke u Sarajevo

Književnik, maratonac i humanitarac Petar Blažić koji je u utorak krenuo pješke iz Banjaluke, stigao je u Sarajevo. Njegovo pješačenje ima kulturnu, humanitarnu i sportsku pozadinu, a glavni cilj je povezivanje dva grada i ljudi.

Petar je stigao na Skenderiju oko 17 sati gdje su ga dočekali građani i otac stradalog mladića Dženana Memića Muriz velikim aplauzom i s osmijehom na licu. Na sebi je imao majicu sa fotografijama mosta u Trapistima (Banjaluka), Davida Dragičevića i Dženana Memića.

"Prepješačio sam više od 200 kilometara. Išao sam preko Vlašića na uspon od 1.600 metara. Dobro sam i pješačio sam drugi dan 11 sati", kazao je Petar.

Istakao je kako su mu opsesija mostovi, koji su simbol spajanja. Zbog toga je i njegova destinacija u Sarajevu bila most. Na pješačenje se odlučio nakon što je u Banjaluci pokrenuo nekoliko humanitarnih akcija za porodice Gajić i Salkić čije kćerke imaju Laforinu bolest. Tada je pješačio nekoliko puta od Banjaluke do Maglaja.

"Tada su se rodili novi momenti i akcije su poprimile bolji tok. Uvijek mi je bila želja da spojim Sarajevo i Banjuluku. U međuvremenu su se pojavili slučajevi David i Dženan i to je za mene bio trenutak kada sam se odlučio na ovaj put. Pokušao sam napraviti luk da se približimo ovoj zemlji, da mi ljudi budemo bliži i da sve naše želje i potrebe brže i bolje usaglašavamo putem zajedničkih mostova", kazao je.

I ovog puta imao je baklju i cvijet koje, kako kaže, nosi 40 godina. Glavna njegova poruka građanima Sarajeva i BiH su mir, tolerancija, prijateljstvo, istina i pravda.

"Ići do kraja maratonskim putem. Ja sam pokušao pokazati da čovjek uvijek ima energije, da trebamo ostati u ovoj zemlji kao ljudi, da je gradimo atraktivnu jer ona jeste atraktivna i da ne prođu godine a da mi znakove pored puta više ne iščitavamo na maternjem jeziku", istakao je.

Blažić je proveo 42 godine u Berlinu, a prije dvije i po godine vratio se u BiH. Od tada putuje stalno i prešao je više od 7.000 kilometara. Na svom putu uvijek je upoznavao nove ljude, a građani su ga dočekivali srdačno.

Blažić će večeras otići i do Velike aleje na Ilidži gdje će na spomen obilježju odati počast Dženanu Memiću.

(Klix.ba)

 

Više...

Paprena kazna čeka Balkance koji su pekli jagnjetinu u berlinskom parku

Vjerovatno se svi sjećaju grupe Balkanaca koji su 6. maja, praktično u centru Berlina, pekli jaganjce zbog čega su šokirani Nijemci zvali vatrogasce i policiju. Oni bi sada mogli da plate kaznu koja nije naivna čak ni za njemačke uslove – 5.000 evra.

U Njemačkoj za sve postoje pravila, pa tako i za roštiljanje, a ona kažu sljedeće: Roštiljanje je dozvoljeno ljeti, ne u svako doba, već samo do 22 sata, u skladu sa kućnim redom. U izuzetnim slučajevima, ako na primjer slavite rođendan i o tome na vrijeme obavijestite susjede, progledaće vam kroz prste i dozvoliti da se zabavljate i malo duže, prenosi Blic.

Sa druge strane, ako se baš zainate, susjedi vam mogu i sudski ograničiti uživanje u roštilju na samo dva puta mjesečno.

(24sata.hr)

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Detalji pljačke benzinske pumpe kod Laktaša

Nespretni lopov uspio je izgubiti dio plijena tokom bjekstva iz benzinske pumpe "Nestro Petrol" u Čardačanima, opština Laktaši, gdje je ukrao cigarete.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je kradljivca uplašio alarm, pa se dao u bjekstvo, ali je nekoliko šteka cigareta ispustio nedaleko od pumpe koju je "opelješio".

"Ta benzinska pumpa ne radi cijelu noć. On je to, po svemu sudeći, odlično znao, pa je oko 4.15 razbio staklo na objektu te ušao, a zatim se prihvatio cigareta. Ostale artikle uopšte nije dirao. Međutim, pošto se aktivirao alarm, on se, ubrzo nakon što je upao u objekat, dao u bijeg", pojašnjava sagovornik "Nezavisnih", upućen u detalje ovog slučaja.

Štata koju je lopov pričinio ovim pohodom do zaključenja ovog teksta nije procijenjena, a u trenucima kada je naša ekipa bila na toj pumpi, rađen je popis. Radnici nisu mogli davati izjave.

Iz policije nam je potvrđeno da je ova krađa izvedena u režiji jednog lica, u petak ujutru, oko 4.15.

"Krivično djelo okvalifikovano je kao teška krađa. Izvršen je uviđaj, a obaviješten je i dežurni tužilac", rečeno nam je iz policije.

Benzinska pumpa ima video-nadzor pa se pretpostavlja da će snimci policiji pomoći pri rasvjetljavanju ovog slučaja.

Nezavisne.com

Više...

Košarkašice Mladog Krajišnika izbačene na ulicu

Pravu dramu proživljava pet mladih članica Košarkaškog kluba Mladi Krajišni, jer su sinoć izbačene na ulicu bez dokumenata, novca i odjeće!

Među djevojkama koje su ostale na ulici nalaze se i dvije mlade košarkašice iz Crne Gore, od kojih je jedna maljoletna. Sav ovaj pakao djevojke proživljavaju zbog sukoba generalnog menadžera ŽKK “Mladi Krajišnik” Brane Čovičkovića i vlasnika stana Borisa Popovića, nastalog zgog dugovanja novca oko kirije, piše SrpskaInfo.

Dok Čovičković i Popović jedan drugog optužuju ko je kriv, djevojke ne mogu doći do svojih dokumenata i karti da se vrate kući. Da problem bude veći, jedna od košarkašica je u subotu trebala da u Crnoj Gori polaže maturski ispit, ali kako stvari stoje, izgleda da neće stići.

Košarkašice su rekle da se ne mogu presvući, zbog čega su danas u dresovima sjedile u jednom kafiću i čekale da vide šta će se desiti sa njihovim stvarima.

Zaključana vrata

Jedna od košarkašica ispričala je da su u četvrtak bile na treningu i poslije toga otišle na večeru, a kada su stigle u stan dočekala su ih zaključana vrata. Kaže da im je rečeno da ne mogu ući dok se ne isplate dugovi.

Dragan Prerad, porodični prijatelj jedne od košarkašica, rekao je da su ga sinoć oko 23.30 nazvali njeni roditelji i rekli šta se desilo.

– Pozvao sam policiju, koji su došli i rekli da nema elemenata krivičnog djela. Neko otme pasoš maloljetnom stranom državljaninu i tu, prema njima, nema krivičnog djela? Nazvao sam i Konzulat Crne Gore i obavijestio ih o tome. Oni su rekli da će narediti policiji da odmah nešto preduzmu – ispričao je Prerad.

Brane Čovičković je rekao da je ostao iznenađen potezom Popovića sa kojim, kako kaže, ima potpisan ugovor u kojem je precizirano da raskid ugovora mora biti ranije najavljen.

Međutim, Boris Popović ističe da ga Čovičković danima zavlači i ne uplaćuje novac.

– Nekoliko puta sam ga zvao i tražio da plati dugovanje. Svaki put mi obeća da će uplatiti i ništa. Prošli put mi je rekao da je zadnji rok četvrtak i da će pare biti uplaćene. Čekao sam cijeli dan, ali novac nije legao na račun – kaže Popović.

Dodaje da je spreman da oprosti dio duga, ali da sobu neće otključati bez para.

SrpskaInfo.com

  • Objavljeno u Sport
Više...

Tramp: Rusija mora biti na samitu G7

Rusija bi trebalo da bude za pregovaračkim stolom na samitu G7, sviđalo se to nekome ili ne, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

"Sviđalo se to vama ili ne - čak bi se to možda moglo i politički nekorektno protumačiti, mi moramo da upravljamo svjetom. Sada imamo G7, koja je prethodno bila G8 ali je protjerala Rusiju, međutim neophodno je vratiti Rusiju jer nam je potrebna za pregovaračkim stolom", rekao je Tramp.

"Rusija mora da bude na tom susretu. Zašto uopšte i pravimo susret ako Rusije nema? Ja ću tražiti da se to dogodi, to na kraju krajeva zavisi od njih, ali Rusija mora biti na tom susretu", rekao je američki predsjednik.

Tim povodom oglasio se portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je rekao da Rusija akcenat stavlja na drugačije formate, a ne na Grupu osam najrazvijenijih industrijskih zemalja svijeta (G8), prenio je Sputnjik.

  • Objavljeno u Svijet
Više...
Priključi se za RSS feed