Login
<a class="gkTwitter" href="#">Twitter</a><a class="gkFb" href="#">Facebook</a><a class="gkPinterest" href="#">Pinterest</a><a class="gkGplus" href="#">Google+</a>

Članak je filtriran: nedjelja, 08 Juli 2018 - Istinito.com

Blagić, Stanivuković i Vulić najavili tužbe protiv RTRS i MUP RS

Predsjednik Udruženja "ReStart Srpska" Stefan Blagić, odbornik PDP-a Draško Stanivuković i Banjalučanin Željko Vulić, odbacili su na današnjoj pres konferenciji tvrdnje RTRS-a da su kriminalci. 

RTRS je juče objavio njihova imena i lične podatke u dokumentu kojim je ilustrovan tekst pod naslovom "Među učesnicima protesta i lica sa kriminalnim dosijeom", u kojem se navodi da se na Trgu Krajine, gdje se okupljaju građani koje traže pravdu u slučaju stradanja Davida Dragičevića, "nalaze i pojedinci dobro poznati policiji i tužilaštvu".

Na konferenciji za novinare na Trgu Krajine izjavili su da se zbog ovakvih natpisa boje za svoju sigurnost i da će zbog toga tražiti pravnu zaštitu.

- Bez ijednog dokaza smo optuženi da smo kriminalci, a u slučaju "ReStarta" samo zašto što organizujemo proteste, rekao je Blagić i dodao da se na ovo udruženje "vrši pritiskom, prvenstveno od MUP-a RS-a".

Blagić je demantovao i tvrdnje da je policija juče uhapsila njihovog člana zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti.

- Radi se o osobi koja ima identično ime i prezime s jednim našim članom iz Nevesinja, ali osim toga nemaju ništa zajedničko. Naš član, A.S., je profesor i živi u Nevesinju, istakao je Blagić.

Govoreći o spisku na koji se pozvao RTRS, a na kojem su objavljeni i njihovi jedinstveni matični brojevi i drugi lični podaci, u društvu sosoba koje se sumnjiče za krađe, teške krađe, razbojništava, trgovinu drogama, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, Stanivuković je naglasio da će zbog toga tužiti javni servis zbog klevete.

- Ovo je povreda ugleda i narušena privatnost, rekao je Stanivuković koji kaže da mu svakodnevno stižu prekršajne prijave i da već ima kazni u vrijednosti od 15.000 KM.

Željko Vulić, koji se godinama bori da sačuva svoju imovinu u slučaju izgradnje zgrade u Picinom parku, tvrdi da ima medicinsku dokumentaciju i video-snimke koji dokazuju da je u novembru prošle godine preživio pokušaj ubistva, "ali da policija nije ništa preduzela da se ovaj slučaj procesuira".

Blagić, Stanivuković i Vulić su najavili da će sa advokatima razmotriti i mogućnost podnošenja krivične prijave protiv odgovornih u RTRS i MUP-u RS zbog otkrivanja ličnih podataka i manipulacija kojima je ugrožena njihova lična bezbjednost.

Zanimljivo je da je RTRS sa svog portala uklonio sporni tekst nakon burnih reakcija u javnosti.

RTRS je u svojim izvještajima konstantno omalovažavala građane koji podržavaju Pravdu za Davida, i umanjivala broj okupljenih na trugu Krajine, od "nekoliko stotina" do 5-6 hiljada, iako je većina medija izvijestila da se u subotu na centralnom banjalučkom trgu okupilo oko 15 hiljada građana.

Više...

Za mjesec dana sa tržišta BiH povučeno šest proizvoda

Sa tržišta BiH u posljednjih mjesec dana povučeno je šest proizvoda za koje je utvrđeno da njihovo korištenje predstavlja rizik, od kojih je pet proizvoda namijenjeno za djecu, podaci su Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Povučena su četiri modela dječijih igračaka uvezenih iz Kine, za koje je utvrđeno da su hemijski rizične jer sadrže toksični ftalat.

Riječ je o plastičnoj igrački na naduvavanje “Poni”, dječijoj igrački “Poni”, plastičnoj lutki i lutki “Sofija”.

Utvrđeno je i da siperak za bebe uvezen iz Turske sadrži ftalat, što nije u skladu sa Odlukom o ograničenju stavljanje na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate.

Nadležne komisije za sve ove proizvode naložile su povlačenje sa tržišta i njihovo uništavanje, a onima koji su ih kupili savjetuje se da prestanu da ih koriste.

U posljednjih mjesec dana sa tržišta je povučen i električni ventilator tip YSj02-180 uvezen iz Kine, za koji je utvrđen da predstavlja opasnost od strujnog udara.

Ovaj proizvod povučen je iz prodaje i biće uništen, a oni koji su ga kupili treba da prestanu da ga koriste ili vrate u trgovinu.

Agencije

Više...

Trebinje: Udario u stub, napao policajce, pa mu pronašli heroin

Podgoričanin S.B. (44) fizički je napao policijske službenike u centru Trebinju, a tom prilikom dva policajca lakše su povrijeđena.

Napad se dogodio nakon što je Podgoričanin juče ujutro izazvao saobraćajnu nezgodu i udaljio se sa lica mjesta, a policajci su zadobili povrede ruku i nogu, a jednom je povrijeđena i donja usna.

S.B. se nakon što je udario u stub ulične rasvjete udaljilo u nepoznatom pravcu. Policajci su ga pronašli u 11,30 časova u Njegoševoj ulici u Trebinju gdje su ga uhapsili, nakon čega su pretresom pronašli 1,2 grama praškaste materija, braon boje, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin i 0,6 grama zeljaste biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje

Protiv S.B. će nakon kompletiranja predmeta biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo "Napad na službeno lice u vršenju službene radnje", kao i Zahtjev za pokretanje prekšajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Agencije

Više...

Banjaluka: Inspektori kontrolišu korišćenje godišnjih odmora

Pored redovnih kontrola na suzbijanju rada „na crno“, Inspekcija rada u narednim danima pojačaće kontrole korišćenja godišnjih odmora i plaćanje radnika koji su bili angažovani tokom državnih praznika.

Načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman, ističe da će radna inspekcija provjeravati da li je obezbijeđeno pravo radniku na godišnji odmor, pošto je 30. juna istekao rok do kojeg se, po zakonu, može koristiti „stari“ godišnji odmor.

On je upozorio da zakon u slučaju kršenja prava na odmor predviđa rigorozne kazne, koje se kreću u rasponu od 2.000 do 12.000 za poslodavce.

Prošlog mjeseca, po ovom osnovu, kažnjena su dva poslodavca.

Istovremeno, inspektori ovih dana posebno pažnju obraćaju i na to da li su radnicima uvećavane plate zbog rada na dane državnih praznika, na što su poslodavci, po zakonu, obavezni.

srpskainfo.com

Više...

Lagard: EU može da donese ravnotežu u trgovinskom ratu

Direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard izjavila je danas da EU, ukoliko zauzme jedinstven stav, može da donese ravnotežu u trgovinskom ratu SAD i Kine.

"U igri iskazivanja moći koju sa jedne strane pokazuje Amerika, a sa druge Kina, Evropa može da odigra određenu kartu", rekla je Lagardova na ekonomskom forumu u gradu Eks on Provans na jugu Francuske.

Prema njenim riječima, Evropa je u oblasti trgovine od strateškog značaja za Ameriku i Kinu.

Ona je naglasila da Evropa ima moć da uravnoteži trgovinsku igru moći između Vašingtona i Pekinga.

"Ujedinjeni Evropljani su sila, moć. Kada su jedinstveni onda imaju istinski glas koji nešto znači", kaže Lagardova, dodajući da bi EU mogla da "posluži i kao inspiracija brojnim zemljama u svijetu".

Agencije

  • Objavljeno u Svijet
Više...

Banjaluka: Nove stepenice na Banj brdu do kraja mjeseca

Uskoro će biti završena sanacija pristupnih stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu.

-Ekipe odgovornog preduzeća intenzivno rade i pokušavamo da ovaj posao okončamo koji dan prije 27. jula, kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma. Do sada su završene gornje etaže prilaza spomeniku i radi se na donjim – kazao je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović.

Prema njegovim riječima, Grad je jedino mogao da uđe u posao obnove oštećenih stepenica, za šta je i nadležan.

-Na inicijativu gradonačelnika, odlučili smo da obnovimo pristupne stepenice o trošku Grada kako bi se omogućio nesmetan pristup spomeniku prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma. Sam spomenik se nalazi na spisku spomenika od interesa za RS i BiH i njegovu obnovu mora odobriti Vlada RS, a potrebna su i velika sredstva da bi se to ostvarilo– rekao je načelnik Keserović.

Novac za obnovu stepenica u iznosu od 45.000 KM izdvojena su iz gradskog budžeta odnosno iz granta za održavanje spomenika i spomen-obilježja.

Keserović je naveo da je u nadležnosti Grada preko 40 spomenika i spomen obilježja, od kojih je većina sanirana.

-U toku je sanacija spomenika u Stričićima, koju planiramo da završimo do početka ovogodišnjeg „Kočićevog zbora“. Radovi se izvode i na još šest spomenika iz Otadžbinskog i Drugog svjetskog rata – naveo je Keserović.

srpskainfo.com

Više...

U udesu poginuo suvozač

U mjestu Gnjilište kod Čapljine, na cesti Gnjilište – Čeljevo, sinoć se u 21 čas dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je smrtno stradao F. Š. (51) iz Prologa kod Ljubuškog.

On se nalazio na mjestu suvozača u vozilu “golf”, kojim je, kako neslužbeno saznajemo, upravljao njegov sin V. Š. (20), a koji je, pod još neutvrđenim okolnostima, u jednom trenutku izgubio kontrolu nad volanom te sletio s puta.

srpskainfo.com

Više...

Automobilom udario dvojicu mladića

Dvojica mladića povrijeđena su u saobraćanoj nesreći koja se noćas u 1:30 sati dogodila u Novom Travniku.

Povrijeđeni su S.P.i M.R.koji su prevezeni u bolnicu u Novoj Biloj i nalaze se van životne opasnosti.

Kako piše portal centralna.ba, mladiće je "pokupio" Volvo kojim je upravljao Ž.M., dok su na cesti igrali i slavili pobjedu Hrvatske nad Rusijom na Svjetskom prvenstvu.

Više...

Članovi grupe "Pravda za Davida" očistili trg poslije skupa

Poslije završetka velikog skupa na kojem je juče na Trgu Krajine bilo oko 15 hiljada ljudi, bliži članovi grupe "Pravda za Davida" su ostali na trgu kako bi ga sredili i očistili.

- Mi imamo odgovornost prema svom gradu, mi volimo ovaj grad i zato želimo da poslije nas sve ovdje ostane čisto i uredno, poručili su oni.

glasbanjaluke.net

Više...

"Kada kažem da je Majkić zaposlila sinove napadam nepotizam"

Poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević odgovorila je na prozivke poslanika SNSD-a Dušanke Majkić koja ju je optužila za napad na institucije Republike Srpske.

– Draga gospođo, kada kažem da ste zaposlili sinove u Poresku upravu i da zbog takvih pojava svako normalan bježi odavde, ne napadam Poresku upravu kao instituciju, nego vašu bahatost i vaš nepotizam – poručila je Pandurević, prenosi Klix.

Majkićeva je ranije izjavila kako je Pandurevićeva kompletan mandat potrošila kudeći, a parlamentarci slušajući napada na institucije RS, na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijerku Željku Cvijanović.

klix.ba

Više...
Priključi se za RSS feed