Poreski obveznici da poštuju rokove

Društvo

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike u Srpskoj da poštuju rokove definisane u “Poreskom kalendaru za 2018. godinu”, te da na vrijeme podnose poreske prijave, ali i da u zadatim rokovima plate zakonski propisane poreske obaveze.

Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici “Poreski kalendar za 2018. godinu”, u kojem sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica – građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza.

“Kažnjavanje nije cilj Poreske uprave Republike Srpske, već da bude partner i institucija koja stoji na raspolaganju poreskim obveznicima”, ističe se u saopštenju Poreske uprave Republike Srpske.

Iz Poreske uprave Republike Srpske podsjećaju da početkom svake godine objavljuju “Poreski kalendar” sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne u pravovremenom izvršavanju njihovih poreskih obaveza, kako bi izbjegli eventualne sankcije zbog propuštanja rokova.

Pravna, fizička lica i preduzetnici na početnoj strani internet stranice Poreske uprave Republike Srpske u rubrici “Poreski kalendar”, između ostalog mogu pogledati kada ističu rokovi za podnošenje godišnjih i mjesečnih poreskih prijava, prijava za takse i naknade, kao i za plaćanje prijavljeih obaveza.

U okviru “Poreskog kalendara” poreskim obveznicima je u posebnoj koloni naznačena i vrsta prihoda koji se uplaćuje, ali i da li se sredstva uplaćuju na račun javnih prihoda Republike Srpske ili opštine, grada, te obrazac na kojem se prijava podnosi.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *