Škoro i Stanković preuzeli upravljanje ATV-om (FOTO)

Društvo

Na skupštini privrednog društva ATV d.o.o. Banja Luka, održanoj 2. marta 2018. godine, Vedran Škoro je imenovan za direktora ove medijske kuće. Jedan od prvih poteza bio je da ukloni tekst s portala ATV o svojoj bivšoj direktorici.

Vedran Škoro je na funkciji direktora zamijenio Natašu Tešanović, koja je duže od 20 godina bila direktorica i jedan od većinskih vlasnika ATV-a.

Zanimljivo je da juče objavljen tekst na portalu ATV pod naslovom “Nataša Tešanović odlazi sa čela ATV” više ne postoji. Uklonjen je. Umjesto njega, danas je objavljen tekst “Vedran Škoro imenovan za direktora ATV-a”.

U prvom tekstu je bivša direktorica pobrojala vlastite zasluge u proteklih 20 godina, uz opasku kako se nada da će novi vlasnici znati da cijene “brend” kakav je ATV.

Juče je s portala ATV uklonjen i tekst o banjalučkom odborniku Drašku Stanivukoviću, koji je obilazio stanove koji su u sistemu gradskog grijanja, kako bi dokazao da nova “Eko-toplana” ne grije dobro grad. Stanivuković je to objavio na svojoj stranici na Facebooku.

Vedran Škoro je najavio da sa “novim menadžmentom i uz punu podršku većinskog vlasnika ‘Integra inženjeringa’ “, planira da stavi akcenat na “jačanje i razvoj tehnoloških kapaciteta, uz unapređenje programskih sadržaja uvođenjem novih emisija”.

– Digitalizacija je takođe jedan od prioriteta našeg budućeg rada. Naši vjerni gledaoci mogu biti sigurni da ostajemo na kursu objektivnosti i nepristrasnosti, uz poštovanje svih profesionalnih standarda i novinarskih principa, prenosi ATV izjavu novog direktora.

Krajem prošle godine banjalučki biznismen Slobodan Stanković posredstvom preduzeća “Integra inženjering” kupio je većinski vlasnički paket ATV od 56 odsto, za šta je bivšim vlasnicima platio 4,5 miliona KM.

Nataša Tešanović je u vlasništvu ATV-a imala 30 odsto udjela, Darko Aleksić 10 odsto, dok su Dragana Škrbo i Danko Matić posjedovali po 8 odsto udjela.

Vedran Škoro je novinarsku karijeru započeo na Srpskoj radio-televiziji (danas RTRS), neposredno nakon njenog osnivanja. RTRS je napustio nakon sukoba sa tadašnjim generalnim direktorom Draganom Davidovićem. Bio je tv voditelj, novinar i urednik informativnih emisija, i direktor programa RTRS.

Na ATV je bio novinar i urednik autorskih emisija.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *