Marković o zahtjevu za banjsko liječenje: Nisam ni prva ni posljednja

Društvo

Javnost u BiH bruji o zahtjevu poslanice SNSD u Predstavničkom domu BiH Milice Marković da joj Zajednička parlamentarna komisija za administrativne poslove odobri skoro 3.000 KM za banjsko liječenje u Srbiji.

– Posljednje tri godine imam ozbiljne zdravstvene probleme sa kičmom što s vremenom postaje sve progresivnije – napisala je u zahtjevu o kome će Komisija da odluči na idućoj sjednici.

Markovićeva za Srpskainfo kaže da se mnogo ne obazire na negativne komenatre onih koji su njen zahtjev nazvali sramnim, imajući u vidu velike plate poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Nemam komentara na to. To su besposleni ljudi koji komentarišu na portalima, koji se time bave. Znam da je moj zahtjev podnesen na osnovu odluke ili Pravilnika Administratovne komisije. Šta god da odluči, ja ću takvu odluku da prihvatim – kaže Markovićeva.

Kako nam je ispičala, prije nego što je predala zahtjev koji je dospio u javnost, prvo se za pomoć obraćala Fondu zdravstvenog osiguranja Srpske, sa zahtjevom da joj pokrije troškove liječenja kičme, koje je predložio ljekar specijalista.

– Obzirom da me Fond odbio u prvostepenom i drugostepenom nivou jer to ne može da finansira budući da je liječenje potrebno u Srbiji, naravno da hoću da iskoristim mogućnost koju su iskoristili neki drugi poslanici. Nisam ni prva ni posljednja – poručuje Markovićeva.

Prema podacima Centara civilnih inicijativa, ukupna mjesečna primanja poslanika Predstavničkog doma BiH prošle godine iznosila su od 4.800 do 6.500 KM.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *