Održan skup podrške “Pravda za Davida” u Palama

Društvo

Više stotina građana Pala i drugih opština u sastavu grada Istočno Sarajevo okupilo se večeras kod Olimpijske pahuljice na šetalištu ”Promenada”, u znak podrške i protesta zbog nerazjašnjenih okolnosti smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Jedna od organizatora skupa, Andrea Delić, novinarima je rekla da su se večeras okupili kako bi podržali roditelje Davida Dragičevića da istraju u borbi za pravdu, ali i da pruže podršku svim roditeljima u BiH čija djeca su tragično i pod nerazjašnjenim okolnostima izgubila život.

Delićeva je podsjetila da još uvijek se ne zna ko stoji iza smrti Nikole Đurovića, Jovana Arbutine, Dženana Memića i, kako kaže, mnogih drugih čiji roditelji čekaju da se otkrije kako su njihova djeca nastradala i na koji način.

Milan Ilić, takođe jedan od organizatora večerašnjeg skupa, novinarima je rekao da su roditelji Davida Dragičevića objavili fotografiju sa obdukcije na kojoj se vidi da je mladić brutalno prebijen, što je, prema njegovim riječima, dokaz da je ubijen.

Ilić je napomenuo da se građani BiH polako bude i ”dižu na noge”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *